Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Vulkollan wielen

Vulkollan wielen

Datum: 5 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Vulkollan wielen zijn hoogwaardige industriële wielen gemaakt van het krachtigste elastomeer (Vulkollan) dat er bestaat. Ze bieden uitstekende eigenschappen zoals hoge belastbaarheid, zeer slijtvast onder extreem hoge krachten, bestand tegen scheuren, grip en chemische bestendigheid. In vergelijking met gewoon polyurethaan onderscheidt Vulkollan zich door zijn superieure eigenschappen voor industriële, geleiderollen, palletrollen, aandrijfwielen en persbanden. Het is essentieel om de specifieke vereisten van een toepassing te overwegen bij het kiezen tussen Vulkollan en polyurethaan.

Wat zijn Vulkollan wielen?

Vulkollan wielen zijn hoogwaardige industriële wielen gemaakt van Vulkollan, het krachtigste polyurethaan elastomeer beschikbaar. Vulkollan is een geregistreerd handelsmerk van Covestro, een toonaangevende fabrikant van kunststoffen. Deze wielen worden veel gebruikt in diverse industriële toepassingen vanwege hun uitstekende eigenschappen en duurzaamheid.

De eigenschappen van Vulkollan wielen

Vulkollan wielen hebben verschillende unieke eigenschappen die hen onderscheiden van andere kunststof  materialen zoals polyamide en elastisch rubber. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

  1. Hoge belastbaarheid: Vulkollan wielen kunnen zware lasten dragen en zijn bestand tegen hoge belastingen. Ze worden vaak gebruikt voor productielijnen, heftrucks, waterzuiveringsinstallaties en andere omgevingen waar zware belastingen plaatsvinden. Andere alternatieven met een extreem hoog draagvermogen zijn volledig stalen of gietnylon wielen.

  2. Uitstekende slijtvastheid: Door de hoge slijtvastheid van Vulkollan kunnen de wielen langdurig worden gebruikt, onder extreme snelheden en belastingen, op ruwe als oneffen oppervlakken. Dit vermindert de onderhoudskosten en verlengt de levensduur van de wielen.

  3. Hoge veerkracht: Vulkollan wielen hebben een hoge veerkracht, wat betekent dat ze schokken en trillingen effectief kunnen absorberen. Dit zorgt voor een soepele en stabiele werking, zelfs op hobbelige ondergronden.

  4. Uitstekende grip: De wielen bieden een goede grip op verschillende oppervlakken, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op gladde vloeren en in natte omstandigheden. Dit verbetert de veiligheid en vermindert het risico op uitglijden en vallen.

  5. Chemische bestendigheid: Vulkollan is bestand tegen veel voorkomende chemicaliën, oliën en oplosmiddelen. Dit maakt de wielen geschikt voor gebruik in omgevingen waar contact met chemische stoffen onvermijdelijk is.

Het verschil tussen Vulkollan en polyurethaan?

Hoewel Vulkollan en polyurethaan beide elastomeren zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze materialen. Hier zijn enkele punten waarin Vulkollan zich onderscheidt van gewoon polyurethaan:

  • Eigenschappen: Vulkollan heeft over het algemeen vergelijkbare eigenschappen als standaard polyurethaan, echter is de mate van bijvoorbeeld de slijtvastheid en belastbaarheid beter. Dit maakt Vulkollan wielen geschikt voor zware belastingen en hoge snelheden in veeleisende omgevingen waar slijtvastheid en duurzaamheid van cruciaal belang zijn.

  • Veiligheidsnormen: Vulkollan voldoet aan strenge veiligheidsnormen en is gecertificeerd voor gebruik in bepaalde industrieën waar brandveiligheid een belangrijke factor is. Polyurethaan heeft verschillende gradaties en kan variëren in termen van brandveiligheid.

  • Prijs: Vanwege het productieproces en de unieke eigenschappen is Vulkollan over het algemeen duurder dan standaard polyurethaan. Het hogere prijskaartje weerspiegelt echter de superieure prestaties en duurzaamheid van Vulkollan wielen.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen Vulkollan en polyurethaan afhangt van de specifieke behoeften en vereisten van een toepassing. Voor bijvoorbeeld reguliere transportwielen, geleiderollen en standaard pompwagens is polyurethaan voldoende om (tiental) jarenlang mee te gaan. Echter bij zeer intensief gebruikte productielijnen, heftrucks, zuiveringsinstallaties of achtbanen, waar uitval grote gevolgen heeft en de onderhoudskosten hoog zijn raden wij aan om voor Vulkollan te kiezen.

Vulkollan wielen van Interwiel

Onze website biedt een breed assortiment Vulkollan wielen aan als aandrijfwielen, geleiderollen en persbanden. De wielen bezitten verschillende draagvermogens, diameters en bevestigingsmogelijkheden, waardoor ze voor een breed scala industriële toepassingen toegepast kunnen worden. Voor verouderde wielen kan het zo zijn dat er geen vervangend product beschikbaar is, daarvoor kunnen wij uw verouderde wielen opnieuw herbekleden. 

Mocht u vragen hebben of deskundig advies nodig hebben, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected], +31 (0)26 383 5988 of de live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van de website goed werkt, het analyseren van website verkeer en om advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0