Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Bouwhoogte

Bouwhoogte

Datum: 21 November 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Kort samengevat, de bouwhoogte van een zwenkwiel is de afstand tussen de bevestigingsplaat en het middelpunt van het wiel. Deze meting is van groot belang bij het kiezen van het juiste zwenkwiel, omdat het de hoogte, stabiliteit en wendbaarheid van het geheel beïnvloedt. Een zorgvuldige afweging tussen de wieldiameter en bouwhoogte is essentieel om ervoor te zorgen dat het zwenkwiel optimaal presteert in diverse omstandigheden.

Wat wordt bedoeld met de bouwhoogte van een zwenkwiel?

Bij het aanschaffen van zwenkwielen en bokwielen speelt de bouwhoogte een cruciale rol. Maar wat betekent het precies en waar kan je rekening mee houden? De bouwhoogte van een zwenkwiel verwijst naar de verticale afstand tussen de montageplaat en tot aan de onderkant van het wiel. De bouwhoogte is vaak van belang voor toepassingen waarbij een bepaalde werkhoogte van de toepassing wordt nagestreefd. 

Waar moet u rekening mee houden qua bouwhoogte?

Bij het kiezen van het juiste zwenkwiel is het van belang om rekening te houden met de bouwhoogte. Deze hoogte staat in direct verband met de wieldiameter. Het is belangrijk om te begrijpen dat de bouwhoogte niet alleen invloed heeft op de hoogte van het object waar het wiel onder gemonteerd wordt, maar omdat de bouwhoogte en de wieldiameter direct met elkaar in verband staan, het ook invloed heeft op de wendbaarheid en rolweerstand. Een zwenkwiel met een grote wieldiameter en kan makkelijker oneffenheden overwinnen, een langere rolduratie hanteren en heeft een lichtere aanrijweerstand.

Ons assortiment

Interwiel biedt diverse bouwhoogtes aan bij zwenkwielen en bokwielen met diverse wieldiameters. Of u nu op zoek bent naar zwenkwielen voor industriële toepassingen, magazijninrichting of andere zakelijke behoeften, ons assortiment biedt een oplossing voor elke situatie. Mocht u meer informatie willen over de bouwhoogte van een zwenkwiel en de mogelijkheden daarvan, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0