Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Draaikrans

Draaikrans

Datum: 21 December 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Dit kennisbank artikel heeft een diepgaande verkenning geboden van de rol van kogellagers in zwenkwielen en industrie rollen. Van de basisprincipes tot technische aspecten, productieprocessen tot onderhoudsrichtlijnen, Interwiel staat centraal in het leveren van hoogwaardige draaikransen. De nadruk op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie positioneert Interwiel als een betrouwbare partner voor de zakelijke markt, waar precisie en prestatie van het grootste belang zijn.

Wat is een draaikrans?

Draaikransen zijn een veelvoorkomend component voor zwenkwielen, maar kunnen ook als los component toegepast worden voor mechanische rotaties. Een draaikrans vorm de kern van een soepele beweging voor zwenkwielen. Met een draaikrans wordt de bovenste plaat van een zwenkgaffel die stevig zit vastgeklonken aan het gaffeldeel bedoeld. Afhankelijk van het type zwenkvork kan de draaikrans constructie verschillen qua speling en de wijze van vastklinken. Een draaikrans bestaat standaard uit twee kogelbanen.

Basis principes van draaikrans

Het fundament van een draaikrans rust op de principes van de kogelbanen. Deze lagering bestaan uit kogels die tussen twee ringen bewegen, waardoor wrijving tot een minimum wordt beperkt. Dit basisprincipe staat aan de basis van de moeiteloze draaibewegingen die nodig zijn voor optimale prestaties van wielen. Voor heavy-duty zwenkvorken met hoge draagvermogens worden de kogelbanen verhard, maar voor extra-heavy-duty zwenkvorken worden vaak taatslagers in combinatie met kegellagers toegepast voor een soepele rotatie onder een hoge belasting.

Technische aspecten

gaffelkop draaikrans Draaikransen vervullen verschillende functies in de context van zwenkwielen. Ze bieden niet alleen ondersteuning en stabiliteit maar maken ook een vloeiende rotatie mogelijk, zelfs onder zware belastingen. Deze eigenschappen maken ze onmisbaar in diverse toepassingen, variërend van industriële transportmiddelen tot medische apparatuur.

Productie en assemblage

De productie en assemblage van draaikransen worden door middel van stansproducties gemaakt. De keuze van materialen, de precisie van machinale bewerkingen en de zorgvuldige assemblage bepalen de kwaliteit van het eindproduct. Bij Interwiel worden er geen concessies gedaan aan deze aspecten, wat resulteert in draaikransen met minimale speling en een robuuste constructies.

Het belang van hoogwaardige draaikransen kan niet genoeg worden benadrukt. Ze dragen niet alleen bij aan de soepele werking van zwenkwielen, maar verhogen ook de levensduur en betrouwbaarheid van het gehele systeem. Bij het overwegen van zwenkwielen voor industriële doeleinden is de keuze voor kwaliteit cruciaal.

Onderhoud en Duurzaamheid

Naast de initiële installatie is het onderhoud van draaikransen van essentieel belang voor een langdurige en betrouwbare werking. Regelmatige smering, inspectie van de lagers en tijdige vervanging van versleten onderdelen zijn cruciaal om optimale prestaties te handhaven. Interwiel adviseert klanten over passende onderhoudsprotocollen om de levensduur van hun zwenkwielen te verlengen.

Draaikransen van Interwiel

Bij Interwiel hechten wij waarde aan hoogwaardige draaikransen, met een goed gesmeerde draaikrans in combinatie met minimale speling. Mocht u vragen hebben of deskundig advies nodig hebben, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of de live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0