Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Heavy duty gaffel

Heavy duty gaffel

Datum: 4 Juli 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Heavy duty zwenkvorken zijn essentiële componenten van zwenkwielen die zijn ontworpen om grote belastingen te dragen en bestand te zijn tegen veeleisende omstandigheden. Met een solide constructie, indrukwekkende draagcapaciteit en hoogwaardige materialen zoals polyamide en polyurethaan, bieden deze gaffels uitstekende prestaties en duurzaamheid. De dubbele kogeldraaikrans en directe montage van de topplaat zorgen voor een soepele en stabiele zwenkbeweging. Met verschillende bevestigingsopties kunnen heavy duty zwenkvorken worden aangepast aan diverse toepassingen.

Wat zijn heavy duty zwenkvorken?

Heavy duty zwenkvorken worden gebruikt in zwenkwielen om optimale prestaties en duurzaamheid te bieden, vooral in veeleisende omgevingen. Deze zwenkvorken zijn ontworpen om grote belastingen te dragen en zijn geschikt voor toepassingen waar robuustheid en betrouwbaarheid essentieel zijn.

De eigenschappen van een heavy duty gaffel

  • Bij Interwiel wordt een standaard gaffeldikte van 5 mm gehanteerd voor heavy duty zwenkvorken. Deze dikte zorgt voor een solide en stevige constructie, waardoor de gaffel bestand is tegen zware belastingen en langdurig gebruik.

  • Afhankelijk van het wieldiameter beginnen heavy duty gaffels met een draagcapaciteit 600 kg tot 1200 kg. Dit maakt toepasbaar voor diverse industriële toepassingen, waarbij grote gewichten moeten worden verplaatst. Daarnaast beschikken de gaffels over een plaatafmeting van 135x110 mm.

  • Om optimale prestaties en een goede prijs/kwaliteit verhouding te garanderen, worden heavy duty gaffels vaak gecombineerd wielen die in harmonie staan met het draagvermogen zoals polyamide of polyurethaan wielen. Deze materialen bieden uitstekende eigenschappen zoals een hoge slijtvastheid en slagvastheid. Hierdoor kunnen de zwenkwielen soepel en efficiënt bewegen, zelfs onder zware belasting.

  • Een belangrijk kenmerk van heavy duty zwenkvorken is de dubbele kogeldraaikrans. Deze kogels zijn ontworpen om onderhoudsvrij en zijn voor hun gehele levensduur gesmeerd. De dubbele kogelbaan en smering minimaliseert de wrijving en zorgt voor een ergonomische en soepele zwenkbeweging.

  • De topplaat van de heavy duty zwenkvork is direct op het gaffelgedeelte gemonteerd, waardoor eventuele speling en ongewenste zwenkrotatie tot een minimum wordt beperkt. Dit draagt bij aan een veilige en gecontroleerde beweging tijdens het verplaatsen van zware lasten.
Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0