Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Trekstang

Trekstang

Datum: 9 November 2023 Auteur:Sjim van der Klei minuten lezen
Een trekstang voor een zeecontainer is een onmisbaar instrument voor bedrijven die efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit willen combineren in hun logistieke processen. Door de trekstang op de juiste manier te bevestigen aan de ISO corner castings van de zeecontainer en aan een geschikt voertuig, kunnen bedrijven hun zware ladingen met gemak en precisie verplaatsen.

Wat is een Trekstang voor een Zeecontainer?

Een trekstang, ook wel bekend als trekhaak, is een essentieel hulpmiddel voor het gemakkelijk verrijden van een zeecontainer op wielen. Het betreft een metalen verbindingsstuk dat aan twee hoekstukken van een zeecontainer wordt bevestigd en aan een heftruck of tractor. Hierdoor is het mogelijk om de container veilig en efficiënt te verplaatsen binnen magazijnen, op laadperrons, havens en andere industriële locaties.

Hoe wordt een Trekstang vastgezet aan een zeecontainer en een voertuig?

De trekstang wordt vastgezet aan twee ISO corner castings van de zeecontainer. Deze hoeken zijn speciaal ontworpen hoekdelen aan de onderkant van de container, die dienen als bevestigingspunten voor verschillende verbindingsstukken zoals twistlocks en trekstangen. De trekstang wordt door middel van twee klemmen vastgezet in deze hoeken, waardoor een veilige verbinding ontstaat tussen de container en de trekhaak.

Daarnaast kan de trekstang verbonden worden met een heftruck of tractor. De trekstang bezit een gat, wat als koppelingspunt wordt gebruikt om aan het voertuig te koppelen. Hierdoor kan de zeecontainer gemakkelijk verplaatst worden. Voor wanneer een semi-vrachtwagen levering niet mogelijk is, kan de zeecontainer gemakkelijk verreden worden. Dit zorgt voor een soepele logistieke operatie, waarbij zware ladingen met gemak worden verplaatst.

Wat is het voordeel van een Trekstang?

Het gebruik van een trekstang biedt verschillende voordelen voor bedrijven. Allereerst verbetert het de efficiëntie van het laden, lossen en vervoeren van zeecontainers aanzienlijk. Dankzij de stevige verbinding tussen de ISO 1161 hoek van de container en het voertuig wordt transporttijd verlaagd, waardoor de operationele kosten worden verlaagd.

Bovendien maakt de trekstang het mogelijk om zwaardere ladingen met minder kracht te verplaatsen dan anders handmatig zou gebeuren. Hierdoor kunnen bedrijven grotere hoeveelheden goederen in één keer vervoeren.

ISO container trekstangen leverbaar bij Interwiel

Bij Interwiel bieden wij één type trekstang aan met een draagvermogen van 25 ton. Onze trekstangen zijn compatibel met ISO 1611 zeecontainer hoeken en bieden een gemakkelijk trekhaak systeem voor diverse voertuigen. Neem vrijblijvend contact met ons via via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat op om meer te weten te komen over ons assortiment trekstangen en zeecontainer wielen. Ook kunt u onze ''Container Wielen Gids'' lezen, waarin alle informatie en details worden beschreven om uw container moeiteloos te manoeuvreren.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0