Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Zeecontainerhoek

Zeecontainerhoek

Datum: 2 November 2023 Auteur:Sjim van der Klei minuten lezen
In essentie zijn zeecontainerhoeken, of hoekgietstukken, onmisbare componenten voor de veilige en stabiele stapeling van zeecontainers tijdens transport. Ze voldoen aan strikte internationale normen, zoals de ISO 1161-standaard, en worden zorgvuldig gemonteerd door experts om betrouwbare verbindingen te garanderen. Naast hun cruciale rol in de scheepvaart, vinden hoekgietstukken ook hun weg naar zeecontainer wielen, waar ze dienen verbindingsstuk om een zeecontainer gemakkelijk te verplaatsen.

Wat is een Zeecontainerhoek?

Een zeecontainerhoek, ook wel bekend als een hoekgietstuk of corner casting, is een cruciaal component voor het stapelen van en het verrijdbaar maken van zeecontainers. Het betreft een gietijzer of aluminium onderdeel dat is ontworpen om een ISO twistlocks aan een zeecontainer te bevestigen. De twistlocks speelt een essentiële rol bij het veilig en stabiel stapelen van zeecontainers tijdens transport over zee, op vrachtwagens of treinen.

Waar vind je de hoekstukken aan een zeecontainer?

De hoekstukken bevinden zich in elke hoek aan de boven- en onderkant van zeecontainers, waardoor ze als verbindingspunten fungeren. De plaatsing zorgt ervoor dat er diverse twistlocks en trekstangen verbonden kunnen worden, waardoor de containers veilig getransporteerd kunnen worden zonder dat ze verschuiven of omvallen tijdens het transport. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënte belading, maar ook voor veilig vervoer van goederen over lange afstanden.

Wat is ISO 1161 voor containers?

De specificaties voor zeecontainerhoeken zijn gestandaardiseerd door de "International Standardization Organization" (ISO). De ISO 1161-norm legt de afmetingen en technische kenmerken van de hoekstukken vast, wat essentieel is om de compatibiliteit en veiligheid van containers wereldwijd te waarborgen. Zeecontainer hoekgietstukken die voldoen aan de ISO 1161-norm zijn gegarandeerd geschikt voor internationale scheepvaart en kunnen door middel van een twistlock veilig worden geladen en gelost.

Hoe wordt Twistlock vastgezet in een hoekstuk?

De twistlock, is een vergrendelingsmechanisme dat zich vastklemt op een hoekgietstuk conform de ISO 1161-norm. De twistlock bezit een stang, waarmee de twistlock voor 90 graden gedraaid kan worden.

  • Zorg voor een vlakke ondergrond zonder obstakels.
  • Gebruik een containerkrik, vorkheftruck of kraan om de container op te tillen.
  • Breng de containerwielen aan in de hoekgietingen onderaan de container en bevestig ze stevig met het twist-lock systeem. Onze zeecontainerwielen zijn geschikt voor elke ISO 1161 hoek.

Hierdoor klemt de twistlock zich in het hoekgietstuk. Dit zorgt voor een stevige en veilige verbinding tussen de containers, zelfs onder uitdagende omstandigheden op transport.

Hoekgietstukken voor andere toepassingen

Hoewel hoekgietstukken primair worden gebruikt in de scheepvaartindustrie in combinatie met zeecontainers, vinden ze ook hun weg in andere sectoren. Denk hierbij aan constructieprojecten, waar ze bijvoorbeeld bouwmaterialen vervoeren van locatie A naar B. De zeecontainerhoek kan onder een plateau gelast worden en dient als verbindingsstuk om een zwaarlast zwenkwiel met ISO twistlock vast te klemmen. 

Hoe worden hoekgietstukken gemonteerd?

Om ervoor te zorgen dat de hoekstukken stevig aan een toepassing wordt bevestigd, is lassen de meest efficiënte manier. 

Zeecontainerhoeken van Interwiel

Bij Interwiel begrijpen we het belang en de dynamiek van hoekgietstukken voor zeecontainers. Wij leveren zeecontainer zwenkwielen die voldoen aan de strengste normen en specificaties. Onze twistlocks zijn conform de ISO 1161-norm gestandaardiseerd. Mocht u meer informatie of advies willen over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat. Ook kunt u onze ''Container Wielen Gids'' lezen, waarin alle informatie en details worden beschreven om uw container moeiteloos te manoeuvreren.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0