Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
ISO Twistlock

ISO Twistlock

Datum: 7 November 2023 Auteur:Sjim van der Klei minuten lezen
Een ISO twistlock speelt een cruciale rol in de wereld van containertransport. Door het veilig vastzetten van containers op zeeschepen en andere transportmiddelen, optimaliseren ze niet alleen de efficiëntie van het laden en lossen, maar zorgen ze ook voor de veiligheid van de goederen tijdens het transport. Daarnaast worden iso twistlocks ook gebruikt om zeecontainers verrijdbaar te maken.

Wat is een ISO Twistlock?

Een ISO twistlock, ook bekend als een vergrendelingsmechanisme, is een essentieel onderdeel in de wereld van zeecontainers. Het is mechanisme wordt gebruikt om containers stevig aan elkaar te bevestigen. Het mechanisme dankt zijn naam aan de internationale standaardorganisatie (ISO), die specificaties heeft vastgesteld om ervoor te zorgen dat containers wereldwijd universeel zijn. De ISO twistlock speelt een cruciale rol bij het veilig vastzetten van containers aan zeecontainerhoeken, waardoor ze stevig en stabiel op schepen kunnen worden gestapeld, en tijdens het transport niet verschuiven. Maar ook maakt de ISO twistlock het mogelijk om zwaarlastwielen te vergrendelen onder een zeecontainer. 

Soorten Twistlocks

Er zijn verschillende soorten twistlocks die ontworpen zijn voor specifieke toepassingen en omstandigheden. Deze variëren in grootte, materiaal en mechanisme. Sommige twistlocks zijn gemaakt van aluminium om een vorm van corrosiebestendigheid te bieden, terwijl gietijzeren twistlocks robuust zijn. Twistlocks hebben verschillende bedieningsmechanismen, zoals handmatige draaiknoppen of automatische vergrendelingssystemen, die gemak en efficiëntie bieden bij het laden en lossen van containers. Voor onze container wielen wordt een standaard enkelzijdige twistlock gelast op de topplaat van de draaikrans.

Toepassingen van Twistlocks

ISO Twistlocks worden niet alleen gebruikt voor het veilig vastzetten van containers op zeeschepen, maar ze vinden ook hun toepassing op andere transportmiddelen, zoals treinen en vrachtwagens. Daarnaast worden ze gebruikt in de logistieke sector voor het efficiënt stapelen van containers in opslagfaciliteiten. Een ISO Twistlock is een vergrendelingsmechanisme, wat past in een hoekstuk welke voldoet aan de gestandaardiseerde 1161 ISO norm. De hoekstukken kunnen bijvoorbeeld geplaatst worden onder transportplateau's, chalets of andere objecten. Hierbij kunnen de toepassingen vast worden vergrendeld of mobiel worden gemaakt door middel van container wielen.

Hoe wordt een ISO Twistlock vastgezet?

Het vastzetten van een ISO twistlock is een eenvoudig maar nauwkeurig proces. Bij het laden van containers worden de twistlocks op de hoeken van de zeecontainer geplaatst. Vervolgens wordt het mechanisme met 90 graden gedraaid, waarbij de twistlock stevig vastgrijpt in de uitsparingen van de containerhoek. Deze simpele draaibeweging vergrendelt de container veilig en voorkomt beweging tijdens transport. Dit snelle en effectieve proces is essentieel voor een veilig transport van goederen wereldwijd.

Zijn ISO Twistlocks universeel met alle containers?

Hoewel ISO twistlocks zijn gestandaardiseerd om wereldwijde compatibiliteit te garanderen, zijn er enkele uitzonderingen. Sommige specifieke containerontwerpen kunnen afwijkende hoekconfiguraties hebben, wat vereist dat aangepaste twistlocks worden gebruikt. Alle twistlocks onder container zwenkwielen zijn gestandardiseerd op basis van de 1161 ISO norm. Het is daarom belangrijk om de specificaties van zowel de twistlocks als de containers zorgvuldig te controleren om de juiste pasvorm te controleren garanderen.

Zeecontainer wielen met ISO Twistlock van Interwiel

Bij Interwiel begrijpen we het belang van hoogwaardige en betrouwbare twistlocks voor uw transportbehoeften. Ons assortiment omvat een zeecontainer wielen met ISO twistlocks van topkwaliteit. De ISO twistlock is vervaardigd volgens strikte normen en specificaties, wat garant staat voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Mocht u meer informatie willen over container wielen met ISO twistlock en de mogelijkheden daarvan, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat. Ook kunt u onze ''Container Wielen Gids'' lezen, waarin alle informatie en details worden beschreven om uw container moeiteloos te manoeuvreren.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0