Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Geperste zwenkvork

Geperste zwenkvork

Datum: 22 Januari 2024 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Geperste zwenkvorken vormen een aanzienlijk deel van de zwenkwielenmarkt, variërend van kleine apparatenwielen tot zwaarlastwielen. Deze vorken ondergaan een zorgvuldig persproces, waarbij plaatmateriaal wordt gevormd tot de gewenste geometrie. Dit resulteert in robuuste en duurzame onderdelen die bestand zijn tegen de uitdagende omstandigheden van industriële toepassingen.

Wat is een geperste zwenkvork?

Een groot gedeelte van de zwenkwielen bestaan uit geperste zwenkvorken, denk bijvoorbeeld aan kleine apparatenwielen, transportwielen en zwaarlastwielen. De geperste zwenkvorken worden vervaardigd door middel van een nauwkeurig persproces, waarbij plaatmateriaal wordt gevormd tot de gewenste geometrie. Dit resulteert in een stevig en duurzaam onderdeel dat bestand is tegen de uitdagende omstandigheden waarmee industriële toepassingen vaak worden geconfronteerd.

Hoe wordt een geperste zwenkvork geproduceerd?

Het startpunt is het lasersnijden van plaatmateriaal met specifieke vormen en afmetingen. Deze cruciale fase legt de basis voor de vervaardiging van hoogwaardige zwenkwielen. De geavanceerde lasersnijtechnologie zorgt voor een nauwkeurige en consistente snede, waarmee we optimale precisie waarborgen en minimale toleranties creëren. Na het lasersnijden ondergaat het materiaal een stansproces om specifieke componenten van de zwenkvork te vormen. Dit verfijnde stansproces draagt bij aan de gedetailleerde configuratie van de componenten, wat essentieel is voor de uiteindelijke functionaliteit van het zwenkwiel. De vormgegeven componenten, waaronder gaffelbenen, draaikrans en topplaat, worden vervolgens met precisie aan elkaar vastgeklonken. De draaikrans heeft een goede stoot- en slagvastheid, heeft minimale speling en is gesmeerd voor zijn gehele levensduur.

Wat is het voordeel van een geperste zwenkvork?

Het voornaamste voordeel van een geperste vork is dat het een minder kostbaar productieproces is ten opzichte van staal gelaste zwenkvorken. Daarnaast zijn geperste zwenkvorken stoot- en slagvast en zijn leverbaar in diverse gaffel gradaties. Voor industrieel gebruik zijn medium-duty zwenkvorken de standaard keuze voor transportkarren, gereedschap wagens, rolcontainers en dolly's. Echter bij zwaardere toepassingen van 600 - 1000 kg per wiel kan een bewuste afweging gemaakt worden om voor een zwaarlast geperste zwenkvork of een staal gelaste variant te kiezen. Bij draagvermogens boven de 1200 kg worden gelaste zwenkvorken geleverd als standaard.

Mobiliteitsoplossingen van Interwiel

De geperste zwenkvorken van Interwiel bieden een optimale combinatie van duurzaamheid, kostenefficiëntie en functionaliteit voor diverse industriële toepassingen. Met een zorgvuldig productieproces en aandacht voor precisie leveren deze vorken betrouwbare prestaties onder veeleisende omstandigheden. Voor advies en hoogwaardige zwenkvorken die voldoen aan de eisen van uw industriële projecten, Mocht u vragen hebben of deskundig advies nodig hebben, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of de live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0