Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Gelaste zwenkvork

Gelaste zwenkvork

Datum: 10 Januari 2024 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Gelaste zwenkvorken worden veel gebruikt voor zwaarlast zwenkwielen, waarbij ze samen met het wiel het draagvermogen bepalen. Deze stalen gelaste vorken zijn bij uitstek geschikt voor zware industriële toepassingen, dankzij hun stevige constructie en duurzaamheid onder hoge belastingen. Het geheel wordt vastgeschroefd en geborgd met een puntlas, waardoor een zwenkvork met hoge stoot- en slagvastheid ontstaat, vrij van speling en gesmeerd voor de volledige levensduur. De voordelen van gelaste zwenkvorken omvatten een robuuste constructie, verhoogde belastbaarheid, weerstand tegen botsingen, en soepele prestaties onder middelzware belasting.

Wat is een gelaste zwenkvork?

Gelaste zwenkvorken spelen een cruciale rol voor zwaarlast zwenkwielen en bokwielen. Dit onderdeel bepaald samen met het wiel het draagvermogen van een zwenkwiel. Staal gelaste vorken zijn een uitstekende keuze voor zware industriële toepassingen. Een gelaste zwenkvork wordt gekenmerkt door zijn stevige constructie en uitstekende duurzaamheid, onder hoge belastingen en robuust gebruik. Dit maakt ze geschikt voor veeleisende omgevingen. 

Hoe wordt een gelaste zwenkvork geproduceerd?

Staal gelaste zwenkvorken worden zoals de naam al doet vermoeden aan elkaar gelast. Dit is een stevigere uitvoering ten opzichte van geperste zwenkvorken. Het productieproces van stalen gelaste zwenkvorken begint met het lasersnijden van plaatmateriaal met specifieke vormen en afmetingen. Deze initiële fase legt de fundamenten voor de fabricage van hoogwaardige zwenkwielen. Door gebruik te maken van geavanceerde lasersnijtechnologie wordt een uiterst nauwkeurige en consistente snede bereikt, waarbij optimale precisie wordt gewaarborgd en minimale toleranties worden gecreëerd. Na het lasersnijden worden de gaffelbenen aan de onderkant van de zwenkkrans gelast. In de zwenkkrans wordt een axiaal taatslager en kegellager geplaatst die als draaikrans fungeert. Vervolgens wordt de zwenkkrans en lagering door middel van een centrale bout vast geschroefd en geborgd met een puntlas. De zwenkkrans heeft een zeer hoge stoot- en slagvastheid, waarbij er geen speling in de gaffelkop zit en voor zijn volledige levensduur gesmeerd is. Het proces omvat nauwkeurige lastechnieken en kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elke zwenkvork voldoet aan de strenge normen van duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Wat is het voordeel van een gelaste zwenkvork?

Een zwaarlast gelaste zwenkvork biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met geperste zwenkvorken. De stevige constructie zorgt voor een hogere belastbaarheid in combinatie met uitstekende prestaties. De zwenkvorken zijn bestand tegen botsingen, waardoor ze de kans op uitval tot een minimum brengen. De zwenkkrans bestaat uit twee axiaal kogellagers waardoor er een lichte loop wordt gecreëerd onder middelzware belasting. 

Gelaste zwenkvorken van Interwiel

Ontdek het uitgebreide assortiment gelaste zwenkvorken bij Interwiel. We bieden hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de specifieke eisen van diverse sectoren. Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat voor advies op maat. 

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0