Gratis levering vanaf 50,-
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Polyamide wielen

Polyamide wielen

0 reactie minuten lezen
Polyamidewielen zijn wielen gemaakt van polyamide, een thermoplastisch polymeer dat ook bekend staat als nylon. Polyamidewielen zijn populair vanwege hun hoge sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid. Ze zijn ook bestand tegen olie, vetten en chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen in veeleisende omgevingen, zoals fabrieken, magazijnen en productielijnen. Polyamidewielen worden vaak gebruikt onder transportbanden, karren, trolleys en andere apparatuur die zware lasten moeten dragen en soepel moeten rollen. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen om aan verschillende toepassingsvereisten te voldoen.

Wat zijn polyamide wielen?

Polyamide wielen zijn wielen die gemaakt zijn een soort kunststof genaamd PA6. Polyamide wielen, ook wel bekend als nylon wielen, is een synthetisch materiaal dat gekenmerkt wordt door zijn uitstekende slijtvastheid en sterkte. Het wordt vaak gebruikt in situaties waarin wielen bestand moeten zijn tegen zware belastingen in combinatie met frequent gebruik op een vlakke ondergrond.

De eigenschappen van polyamide wielen

Polyamide wielen hebben verschillende eigenschappen die hen geschikt maken voor uiteenlopende toepassingen. Hier zijn enkele belangrijke eigenschappen van polyamide wielen:

  1. Hoge slijtvastheid: Polyamide wielen hebben een uitstekende slijtvastheid, wat betekent dat ze bestand zijn tegen langdurig gebruik en weinig slijtage vertonen. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij regelmatig rollen over ruwe oppervlakken vereist is.

  2. Sterkte: Polyamide wielen hebben een hoge sterkte, waardoor ze bestand zijn tegen zware belastingen. Ze kunnen langdurig onder belasting stilstaan zonder dat het loopvlak vervormd. Dit maakt ze geschikt voor bijvoorbeeld machines of bootbokken die sporadisch verplaatst moeten worden.

  3. Geluid: Polyamide wielen bieden geen demping en produceren geluid tijdens het gebruik, omdat het wiel uit hard kunststof (ca 75 shore D) bestaat. Voor een geluiddempend loopvlak biedt elastisch rubber of polyurethaan met een vergelijkbaar draagvermogen.

  4. Bestendigheid tegen chemicaliën: Polyamide wielen zijn bestand tegen verschillende chemicaliën, waaronder oliën, vetten en oplosmiddelen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in omgevingen waar blootstelling aan chemicaliën onvermijdelijk is, zoals fabrieken en laboratoria.

  5. Lage rolweerstand: Polyamide wielen hebben een lage wrijvingscoëfficiënt, wat betekent dat ze soepel rollen met minimale inspanning. Dit zorgt voor een gemakkelijke verplaatsing van goederen en vermindert de belasting voor de gebruiker.

  6. Bestand tegen chemicaliën: Polyamide wielen zijn bestand tegen verschillende soorten chemicaliën, waaronder schoonmaakmiddelen, oliën, vetten en zuren. Dit maakt ze geschikt voor verschillende omgevingen zoals fabrieken, laboratoria en ziekenhuizen.

Het verschil tussen andere nylon materialen gietnylon en polypropyleen

Hoewel polyamide wielen enigszins vergelijkbaar kunnen zijn met andere nylon materialen zoals gietnylon en polypropyleen, zijn er enkele belangrijke verschillen die de keuze voor polyamide wielen rechtvaardigen.

  • Gietnylon: Het verschil tussen polyamide en gietnylon wielen zit voornamelijk in de productiemethode. Polyamide wielen worden gevormd door middel van spuitgieten, terwijl gietnylon wordt geproduceerd door het gieten van vloeibaar nylon in een mal. Beide methodes bieden een zeer slijtvaste oplossing ten opzichte van andere wiel materialen. Echter heeft gietnylon relatief een hoger draagvermogen als voorbeeld: een wiel heeft een diameter van 100 mm daarbij heeft gietnylon een draagvermogen van 1000 kg en polyamide een draagvermogen van 200 kg.

  • Polypropyleen: kan ook gebruikt worden voor wielen, echter is het niet zo sterk als polyamide en heeft een lagere draagcapaciteit, slijtvastheid en slagvastheid. Polypropyleen wielen zijn over het algemeen geschikt voor lichtere toepassingen waarbij minder gewicht wordt verplaatst. Polyamide wielen bieden daarentegen een hogere sterkte en belastbaarheid, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen die zwaarder zijn en intensiever gebruikt worden.

Polyamide zwenkwielen en wielen van Interwiel

Ons bedrijf biedt een breed assortiment polyamide wielen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. We begrijpen de diverse behoeften van onze klanten en bieden verschillende maten en draagcapaciteiten om aan hun specifieke eisen te voldoen. Onze polyamide wielen zijn ontworpen om te presteren in veeleisende omgevingen en zorgen voor een soepele en betrouwbare verplaatsing of geleiding. Mocht u meer informatie willen over polyamide wielen en de mogelijkheden daarvan, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van de website goed werkt, het analyseren van website verkeer en om advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0