Gratis levering vanaf 50,-
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
Elastisch rubber wielen

Elastisch rubber wielen

0 reactie minuten lezen
Elastisch rubberen wielen worden gemaakt van een speciaal type rubber dat bekendstaat als elastomeer. Elastomeren zijn polymeren met elastische eigenschappen, waardoor ze kunnen worden uitgerekt en vervolgens hun oorspronkelijke vorm kunnen herstellen. Dit maakt dat de wielen een goede demping hebben en bestand zijn tegen slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in toepassingen waar de wielen vaak worden blootgesteld aan zware belastingen of ruwe oppervlakken. Ze worden veel gebruikt in industriële toepassingen zoals magazijntrucks, transportbanden, industriële karren en andere material handling apparatuur.

Een van de voordelen van elastische rubberen wielen is dat ze vaak betere schokabsorptie hebben dan andere soorten wielen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op oneffen oppervlakken en voor het vervoer van delicate materialen. Ze hebben ook een goede grip en tractie op de meeste oppervlakken, waardoor ze veiliger en gemakkelijker te manoeuvreren zijn dan sommige andere soorten wielen.

Eigenschappen van Elastisch rubber wielen

Elastisch rubber wielen bieden de beste roleigenschappen ten opzichte van andere rubber soorten zoals tpr rubber en volrubber. Ze combineren een goede demping met een lage rolweerstand onder een hoge belastbaarheid.

  1. Slijtvastheid: Elastisch rubber wordt gevulkaniseerd op een kern, waardoor er een massief loopvlak ontstaat. Hierdoor zijn de wielen duurzame oplossing voor toepassingen waarbij de wielen vaak over ruwe oppervlakken rollen of blootgesteld zijn aan wrijving en slijtage. Voor een slijtvastere oplossing kan er gekozen worden voor pu - polyurethaan of nylon - polyamide.

  2. Lichte loop: op vlakke, ruwe ondergronden of buitenterrein biedt elastisch rubber een lage rolweerstand.

  3. Geluids- en trillingsdemping: Het elastische rubber absorbeert geluid en trillingen, waardoor het niveau van lawaai en trillingen dat wordt overgebracht op de gebruiker of het oppervlak waarop het wiel rolt, wordt verminderd. Dit maakt elastisch rubberen wielen geschikt voor toepassingen waar stilte en trillingsvrij gebruik wenselijk zijn, zoals in ziekenhuizen, laboratoria of horeca.

  4. Niet-markerend: Elastisch rubber laat geen strepen of sporen achter op vloeren, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op binnenvloeren die gevoelig zijn voor beschadiging of vlekken.

  5. Schokabsorptie: Dankzij de elasticiteit van het rubber kunnen elastisch rubberen wielen schokken en stoten effectief absorberen. Dit is vooral gunstig bij het vervoeren van delicate ladingen of het gebruik van apparatuur op oneffen terrein.

  6. Tractie: Elastisch rubberen wielen bieden goede tractie op verschillende ondergronden, waaronder natte of gladde oppervlakken. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen waar grip en stabiliteit van cruciaal belang zijn, zoals transportkarren, heftrucks of industriële apparatuur.

  7. Vloerbesparend: Elastisch rubber heeft een shore van 65 A, wat betekent dat het licht ingedrukt kan worden met je duim. Door de zachte eigenschap ontstaat er geen spoorvorming, strepen of krassen.

  8. Omgeving: Elastisch rubber is bestand tegen uv-stralingen, weersinvloeden en temperaturen van -20 tot +60 °C.

Ten opzichte van andere rubbersoorten is elastisch rubber het meest superieur. Het heeft de laagste rolweerstand, een lange rol continuïteit, een hoge demping, is geluidloos, streeploos, slag- en slijtvast. Voor toepassingen die intensief worden gebruikt en lange afstanden afleggen is elastisch rubber de beste keuze. Het elastisch rubber wordt rondom de velg gegoten (gevulkaniseerd) tijdens het productieproces, hierdoor is de band massiever en slijtvaster ten opzichte van TPR of volrubber. Doordat de band ook relatief zacht is (65 shore A) is het geschikt voor buitenterrein, ruwe oppervlaktes maar ook voor vlakke ondergronden. Elastische wielen zijn relatief meer kostbaar ten opzichte van andere rubber soorten maar bieden de meest optimale rijeigenschappen samen met een hoog draagvermogen en demping.

Vergelijk producten0