Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Elastisch rubber wielen

Elastisch rubber wielen

Datum: 10 Mei 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Elastisch rubber wielen zijn een uitstekende keuze voor toepassingen waar schokabsorptie, geluids- en trillingsdemping en grip essentieel zijn. Ze bieden een soepele en stabiele rit, verminderen geluid en trillingen, en hebben een lange levensduur dankzij hun slijtvastheid. In vergelijking met volrubber wielen en TPR rubber wielen, bieden elastisch rubber wielen een unieke combinatie van eigenschappen die voldoen aan specifieke behoeften in diverse industrieën.

Wat zijn elastisch rubber wielen?

Elastisch rubber wielen zijn een type wielen dat gemaakt is van rubbermateriaal met elastische eigenschappen. Het rubber wordt behandeld en versterkt om het duurzaam en veerkrachtig te maken, waardoor het ideaal is voor verschillende toepassingen in diverse industrieën.

De eigenschappen van elastisch rubber wielen

Elastisch rubber wielen hebben een aantal unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke toepassingen. Enkele van deze eigenschappen zijn:

  1. Uitstekende schokabsorptie: Elastisch rubber heeft een hoge mate van schokabsorptie, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik op oneffen oppervlakken. Het rubber absorbeert de schokken en trillingen, wat resulteert in een soepele en stabiele rit.

  2. Lichte loop: op vlakke, ruwe ondergronden of buitenterrein biedt elastisch rubber de laagste rolweerstand ten opzichte van andere rubber materialen.

  3. Geluids- en trillingsdempend: Door de flexibiliteit en elasticiteit van het rubbermateriaal verminderen elastische rubber wielen geluid en trillingen tijdens het rollen. Dit is vooral belangrijk bij toepassingen  en omgevingen waar geluid- en trillingen niet gewenst zijn.

  4. Niet-markerend: Elastisch rubber laat geen strepen of sporen achter op vloeren, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op binnen vloeren die gevoelig zijn voor beschadiging of vlekken.

  5. Slijtvastheid: Elastisch rubber is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor de wielen lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik. Dit vermindert de onderhouds- en vervangingskosten op de lange termijn.

Het verschil tussen andere rubber materialen 

Naast elastisch rubber zijn er andere soorten rubbermaterialen die gebruikt worden in de productie van wielen, zoals volrubber (massief rubber) en TPR rubber (thermoplastisch rubber). Over het algemeen bieden elastisch rubber wielen de beste roleigenschappen ten opzichte van andere rubber soorten. Ze combineren een goede demping met een lage rolweerstand onder een hoge belastbaarheid.

  • Volrubber wielen: zijn gemaakt van massief rubber, zonder enige vorm van versterking. Ze hebben een relatief laag draagvermogen ten opzichte van elastisch rubber en kunnen lichte strepen achter laten. Ze zijn ideaal voor gebruik op buitenterrein. Echter bieden volrubber wielen minder schokabsorptie en rijcomfort in vergelijking met elastisch rubber wielen.

  • TPR rubber wielen: TPR rubber is een thermoplastisch elastomeer dat een combinatie is van rubber en plastic. TPR wielen bieden een goede balans tussen elasticiteit, slijtvastheid en prijs. Ze hebben vergelijkbare eigenschappen als elastisch rubber wielen, zoals schokabsorptie en geluidsreductie. TPR wielen zijn veelzijdig in gebruik en worden vaak toegepast in medische apparatuur, kantoormeubilair en lichte industriële toepassingen.

Ten opzichte van andere rubber materialen is elastisch rubber het meest superieur. Het heeft de laagste rolweerstand, een lange rol continuïteit, een hoge demping, is geluidloos, streeploos, slag- en slijtvast. Voor toepassingen die intensief worden gebruikt en lange afstanden afleggen is elastisch rubber de beste keuze. Het elastisch rubber wordt rondom de velg gegoten (gevulkaniseerd) tijdens het productieproces, hierdoor is de band massiever en slijtvaster ten opzichte van TPR of volrubber. Doordat de band ook relatief zacht is (65 shore A) is het geschikt voor buitenterrein, ruwe oppervlaktes maar ook voor vlakke ondergronden. Elastische wielen zijn relatief meer kostbaar ten opzichte van andere rubber soorten maar bieden de meest optimale rijeigenschappen samen met een hoog draagvermogen en demping.

Elastisch rubber wielen assortiment van Interwiel

Als leverancier van elastisch rubber wielen bieden wij een breed assortiment aan wielen met verschillende afmetingen, draagvermogens en bevestigingsopties. Onze wielen zijn zorgvuldig ontworpen en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Of u nu op zoek bent naar elastische rubber wielen voor industriële toepassingen, medische apparatuur, kantoormeubilair of andere toepassingen, wij hebben de juiste oplossing voor u. Mocht u vragen hebben of deskundig advies nodig hebben, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of de live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van de website goed werkt, het analyseren van website verkeer en om advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0