Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Volrubber wielen

Volrubber wielen

Datum: 26 Mei 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Volrubber wielen zijn een type wiel dat wordt gebruikt in verschillende toepassingen, variërend van industriële apparatuur tot meubels en transportmiddelen. Ze zijn vervaardigd uit massief rubber, zonder enige interne lucht- of schuimvulling. Dit maakt ze stevig en duurzaam, geschikt voor zware belastingen en ruwe oppervlakken. In vergelijking met elastisch rubber en thermoplastisch rubber hebben volrubber wielen minder goede eigenschappen en zijn een minder kostbare oplossing.

Wat zijn Volrubber wielen?

Volrubber wielen, ook wel te vergelijken met autoband rubber. Dit zijn wielen die volledig zijn gemaakt van gerecycled rubbermateriaal, zonder enige interne lucht- of schuimvulling. Volrubber wielen worden veelal toegepast als zwenkwiel onder afvalcontainer wielen, kamersteigers en standaard transportkarren. Volrubber is één van de meest goedkope materiaalsoorten om te produceren en wordt daarom door producenten met competitieve marge producten veelal gebruikt.

De eigenschappen van Volrubber wielen

Volrubber wielen zijn duurzame, schokabsorberende en geluiddempende wielen die een aantal voordelen bieden voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om industriële toepassingen, gereedschaps-trolleys of afvalcontainers, bieden volrubber wielen een betrouwbare oplossing voor een soepele en stabiele mobiliteit. Het voornaamste voordeel van volrubber is dat het de minst kostbare oplossing is ten opzichte van polyurethaan, nylon, elastisch rubber en thermoplastisch rubber. Echter heeft volrubber een minder slijtvaste eigenschap en een lager draagvermogen ten opzichte van andere loopvlak materialen. 

 1. Uitstekende Schokabsorptie
  Volrubber wielen staan bekend om hun uitstekende schokabsorptievermogen. Het massieve rubbermateriaal dempt trillingen en schokken effectief, waardoor het wiel soepel over oneffen oppervlakken kan rollen. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar sprake is van ruwe vloeren, zoals magazijnen of fabrieken, waar harde wielen moeite hebben om de schokken op te vangen. Met volrubber wielen wordt het risico op schade aan de lading of de apparatuur verminderd, waardoor een veiligere werkomgeving wordt gecreëerd.

 2. Geruisloos en vloerbeschermend
  Een ander voordeel van volrubber wielen is hun geruisloze werking. Het rubberen materiaal absorbeert het geluid en verminderd storende geluiden tijdens het rollen. Bovendien voorkomen volrubber wielen spoorvorming op gietvloeren in magazijnen. Het volrubber bevat koolstof en kan lichte strepen achterlaten.

 3. Bestand tegen lichte chemische stoffen
  Volrubber wielen hebben ook het voordeel van een lichte chemische bestendigheid. Het rubbermateriaal is bestand tegen verschillende chemicaliën, zoals oliën, vetten, milde zuren en basen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in omgevingen waar blootstelling aan olie en vetten onvermijdelijk is.

 4. Kostenbesparend
  De volrubber wielen zijn de minst kostbare oplossing ten opzichte van andere materiaalsoorten zoals polyurethaan, nylon, elastisch rubber of thermoplastisch rubber. 

Het verschil tussen andere rubber materialen

Hoewel volrubber wielen de voordelen bieden die eerder zijn genoemd, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen volrubber wielen, elastisch rubber en thermoplastisch rubber.

 • Elastisch rubber onderscheidt zich van andere rubbersoorten door zijn hoge elasticiteit en draagvermogen. Het biedt uitstekende schokabsorptie en geluidsreductie, waardoor het bijzonder geschikt is voor toepassingen waar trillingen ongewenst zijn. Bovendien laat elastisch rubber geen strepen achter en is het geschikt voor zowel vlakke ondergronden als buitenterreinen. Binnen het scala aan rubbersoorten heeft elastisch rubber de laagste rolweerstand en is het het meest bestand tegen slijtage en robuust gebruik. Hierdoor wordt het vaak beschouwd als de beste keuze voor toepassingen die intensief worden gebruikt. Veelvoorkomende toepassingen van elastisch rubberen wielen zijn onder andere flightcases, transportkarren en rolcontainers.

 • Thermoplastisch rubber (TPR rubber) wordt vaak gebruikt als loopvlak voor apparaten-, meubel- en transportwielen. Het heeft de eigenschap dat het geen strepen achterlaat en kan worden toegepast op oppervlakken zoals gietvloeren, pvc en houten vloeren. Thermoplastisch rubber biedt een lichte demping, waardoor het zorgt voor een vloerbesparende en stille werking. Bij normaal gebruik is het materiaal slijtvast en heeft het een lange levensduur.

Het is echter belangrijk op te merken dat voor zeer intensief of robuust gebruik elastisch rubber, polyurethaan of polyamide aanbevolen wordt. Deze materialen hebben een hogere weerstand tegen extreme belastingen en bieden optimale prestaties in dergelijke omstandigheden.

Volrubber zwenkwielen en wielen van Interwiel

Wij bieden standaard volrubber wielen aan als losse wielen, zwenkwielen en bokwielen. Onze wielen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, breedtes en draagvermogens om aan diverse behoeften te voldoen. Of het nu gaat om industriële transportwagens, steigers, handwagens of andere toepassingen, onze volrubber wielen bieden voor standaard gebruik een lange levensduur. Mocht u meer informatie willen over volrubber wielen en de mogelijkheden daarvan, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

 

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van de website goed werkt, het analyseren van website verkeer en om advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0