Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
TPR rubber wielen

TPR rubber wielen

Datum: 16 Mei 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
TPR rubberwielen zijn gemaakt van thermoplastisch rubber (TPR), een materiaal dat ontstaat door thermoplastische polymeren te combineren met rubberdeeltjes. Het thermoplastische rubber wordt tijdens het productieproces in een mal rondom een polypropyleen velg geïnjecteerd.

De wielen hebben diverse voordelen. Ze zijn streeploos en bieden goede roleigenschappen op verschillende oppervlakken, zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn is het materiaal slijtvast bij intensief gebruik. TPR rubberwielen worden veelal gebruikt voor industriële trolleys, karren, meubels, medische apparatuur en light-duty transportmiddelen. Om aan de specifieke behoeften te voldoen zijn ze verkrijgbaar in diverse uitvoeringen zoals medische wielen, apparatenwielen, meubelwielen en transportwielen.

Wat zijn TPR rubber wielen?

TPR (thermoplastisch rubber) wielen is een soort rubberen loopvlak die veel gebruikt worden voor meubels, apparaten en transport toepassingen. TPR rubber wielen zijn samengesteld uit een basis van thermoplastisch elastomeer, dat bekend staat om zijn uitstekende eigenschappen zoals flexibiliteit, veerkracht en slijtvastheid. Het materiaal kan gemakkelijk worden gevormd en bewerkt, waardoor het geschikt is voor de productie van verschillende wielontwerpen. 

De eigenschappen van TPR rubber wielen

TPR rubber wielen hebben verschillende eigenschappen die ze ideaal maken voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele belangrijke eigenschappen van TPR rubber wielen:

  1. Slijtvastheid: TPR rubber wielen zijn bestand tegen slijtage, bij regelmatig gebruik op verschillende oppervlakken. Dit zorgt voor een langere levensduur en lagere vervangingskosten.

  2. Reukloos: TPR rubberwielen zijn, ten opzichte van volrubber wielen, volledig reukloos. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar geur een probleem kan zijn, zoals in medische faciliteiten, scholen, kantoren of woningen.

  3. Schokabsorptie: TPR rubber heeft een lichte demping en helpt bij het absorberen van schokken en trillingen tijdens het rollen. Dit zorgt voor een soepelere rit en beschermt de lading tegen beschadiging.

  4. Vloerbesparend: wat betekent dat de wielen geen strepen, krassen, deuken of andere beschadigingen veroorzaken op de ondergrond. Het rubbermateriaal van deze wielen biedt een zekere mate van demping. Dit is vooral belangrijk bij het gebruik op gevoelige vloeren, maar is ook geluid reducerend en biedt meer stabiliteit bij oneffen ondergronden.

  5. Geluiddempend: TPR rubber wielen produceren minder geluid tijdens het rollen in vergelijking met andere materialen, zoals nylon of staal. Dit zorgt voor een stillere werking en minimaliseert het geluidsniveau dat wordt geproduceerd wanneer de wielen over een oppervlak bewegen. De geluiddempende kenmerken zijn voordelig in omgevingen waar lawaai tot een minimum moet worden beperkt, zoals ziekenhuizen, kantoren of woonruimtes maar ook fabrieken of magazijnen.

Het verschil tussen andere rubber materialen

Hoewel TPR rubber wielen veel voordelen bieden, is het belangrijk om het verschil tussen TPR en andere rubber materialen te begrijpen. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

  • Elastisch rubber onderscheidt zich van andere rubbersoorten door zijn elasticiteit en draagvermogen. Het biedt uitstekende schokabsorptie en geluidsreductie, waardoor het bijzonder geschikt is voor situaties waar trillingen ongewenst zijn. Bovendien laat elastisch rubber geen strepen achter en is het geschikt voor zowel vlakke oppervlakken als buitenterreinen. Binnen het scala aan rubbersoorten heeft elastisch rubber de laagste rolweerstand en vertoont het de grootste weerstand tegen slijtage en ruw gebruik. Daarom wordt het vaak beschouwd als de optimale keuze voor veeleisende toepassingen. Elastisch rubberen wielen vinden veelvuldig gebruik in diverse toepassingen, zoals flightcases, transportkarren en rolcontainers.
  • Volrubber wielen, zijn gemaakt van gerecycled rubber wat vergelijkbaar is met autoband rubber. Het voornaamste voordeel van dit materiaal is dat het zeer kosteneffectief geproduceerd wordt. Hierdoor kan het materiaal lichte strepen achter laten. Daarnaast biedt het een prima demping en kan het gemakkelijk verreden worden op buitenterrein. Het heeft een prima rolweerstand en slijtvastheid, echter biedt thermoplastisch rubber betere specificaties. 

Het kiezen van het juiste wiel materiaal hangt af van de specifieke eisen van de toepassing en het gewenste prestatieniveau.

Breed assortiment TPR rubber wielen bij Interwiel

Ons assortiment omvat een breed scala aan TPR rubber wielen die voldoen aan verschillende behoeften en toepassingen. Of u nu op zoek bent naar wielen voor meubels, trolleys, industriële apparatuur of andere toepassingen, wij hebben de juiste oplossing voor u. Onze TPR rubber wielen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, duurzaamheid en prestaties. Mocht u meer informatie willen over TPR rubber en de mogelijkheden daarvan, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

 

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0