Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Gietnylon wielen

Gietnylon wielen

Datum: 1 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Gietnylon wielen, ook wel polyamide wielen genoemd, zijn duurzame en veelzijdige wielen die gebruikt worden in diverse industrieën. Ze worden vervaardigd door het gietproces en hebben uitstekende eigenschappen zoals slijtvastheid, lage rolweerstand en chemische bestendigheid. Gietnylon wielen onderscheiden zich van andere nylon materialen, zoals polypropyleen en polyamide door zeer hoge slijtvastheid en draagvermogen. Terwijl polyamide wielen vooral bekend staan om hun sterkte en slijtvastheid, bieden polypropyleen wielen een lager draagvermogen en zijn fragieler dan polyamide. Afhankelijk van de toepassing, kunnen diverse nylon materialen geschikt zijn.

Wat zijn gietnylon wielen?

Gietnylon wielen, ook wel bekend als PA6G, zijn een veelgebruikte keuze in verschillende industrieën vanwege hun uitstekende draagvermogen en duurzaamheid. Ze worden vervaardigd door het gietproces, waarbij vloeibare polyamide in een mal wordt gegoten en vervolgens wordt afgekoeld en uitgehard tot een solide wiel. Deze wielen zijn ontworpen om extreem zware lasten te dragen en soepel te rollen op vlakke oppervlakken.

De eigenschappen van gietnylon wielen

Gietnylon wielen bieden een aantal belangrijke eigenschappen die hen onderscheiden van andere wiel materialen. Ten eerste hebben ze een uitstekende slijtvastheid, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik en lang meegaan. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij wielen blootstaan aan zware belastingen en ruwe omgevingen.

Daarnaast hebben gietnylon wielen een lage rolweerstand, waardoor ze gemakkelijk kunnen bewegen en relatief minder energie vereisen om in beweging te komen ten opzichte van polyurethaan of rubber. Dit maakt ze efficiënter tijdens het verrijden van extreem zware toepassingen. Bovendien is gietnylon zeer hard (80 Shore D). Bij zware toepassingen die langdurig stil staan zal het loopvlak niet vlak worden, hierdoor blijft de aanrijweerstand laag.

Een ander voordeel van gietnylon wielen is hun chemische bestendigheid. Ze zijn bestand tegen verschillende chemicaliën, waaronder oliën, vetten, oplosmiddelen en vele andere stoffen. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen waarbij wielen in contact kunnen komen met potentieel schadelijke stoffen.

Bovendien zijn gietnylon wielen vaak voorzien van een lager, wat zorgt voor een soepele en stille werking. Het gebruik van kogellagers vermindert wrijving en geluid, waardoor gietnylon wielen volledig spanningsvrij rollen en minder geluid produceren.

Het verschil tussen andere nylon materialen

Hoewel gietnylon wielen vaak worden aangeduid als polyamide wielen, is het belangrijk om het onderscheid te maken tussen, gietnylon, polyamide en polypropyleen.

  • Polyamide, ook bekend als nylon, is een thermoplastisch polymeer dat wordt gekenmerkt door zijn hoge sterkte, taaiheid en slijtvastheid. Het wordt vaak gebruikt in toepassingen waar sterkte en duurzaamheid van cruciaal belang zijn. Gietnylon wielen vallen onder de categorie van polyamide wielen en hebben dezelfde voordelen, maar dan beter.

  • Polypropyleen daarentegen is ook een thermoplastisch polymeer, maar verschilt van polyamide in verschillende opzichten. Polypropyleen is lichter van gewicht en is fragieler dan polyamide. Polypropyleen is een minder kostbare oplossing dan polyamide en wordt vaak gebruikt in toepassingen die een laag draagvermogen hebben.

Het belangrijkste verschil tussen polyamide wielen en polypropyleen wielen ligt in hun specifieke eigenschappen en toepassingen. Hoewel beide materialen geschikt kunnen zijn voor bepaalde situaties, biedt gietnylon de beste sterkte en slijtvastheid, waarbij polyamide dat ook doet maar in mindere mate, terwijl polypropyleen het laagste draagvermogen heeft en het meest fragiel is.

Maatwerk Gietnylon wielen van Interwiel

Als leverancier van gietnylon wielen bieden wij een select assortiment aan wielen met verschillende afmetingen, draagvermogens en bevestigingsopties. Onze wielen zijn zorgvuldig ontworpen en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Voor projecten of OEM klanten kunnen wij een wiel op maat produceren op basis van de gewenste specificaties. Mocht u hierover vragen hebben of deskundig advies nodig hebben, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of de live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0