Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Wieldiameter

Wieldiameter

Datum: 24 Oktober 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
In essentie is de wieldiameter een kritische factor die de prestaties van zwenkwielen en transportwielen beïnvloedt. Door het juiste wieldiameter te kiezen, kunnen toepassingen profiteren van verminderde rolweerstand, verhoogd draagvermogen, verbeterde manoeuvreerbaarheid en stabiliteit bij hogere snelheden. Bij Interwiel begrijpen we het belang van deze specificatie en bieden we een uitgebreid assortiment zwenkwielen en transportwielen met verschillende wieldiameters om aan diverse industriële behoeften te voldoen.

Wat wordt er bedoeld met wieldiameter?

Bij Interwiel begrijpen we dat de wieldiameter van zwenkwielen en transportwielen een cruciaal aspect is bij het kiezen van de juiste wielen voor verschillende toepassingen. De wieldiameter verwijst naar de grootte van het wiel, gemeten van rand tot rand door het midden van het wiel. Het is een van de belangrijkste specificaties waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van wielen voor verschillende industriële doeleinden.

  • Een grotere wieldiameter biedt een lagere rolweerstand en een langere rolduratie: Een groter wiel rolt soepeler, met minder wrijving, wat resulteert in een verminderde rolweerstand. Dit betekent dat de wielen gemakkelijker kunnen bewegen, zelfs onder zware belasting, wat de gebruiksvriendelijkheid van de toepassing vergroot.

  • Grotere wieldiameter biedt een hoger draagvermogen: Wielen met een grotere diameter hebben meer oppervlaktecontact met de grond. Dit vergroot het draagvermogen van het wiel aanzienlijk, waardoor het geschikt is voor toepassingen met zware lasten en apparatuur.

  • Kleinere wieldiameter verlaagt de totale hoogte en draaicirkel van een zwenkwiel: Voor toepassingen waar de bouwhoogte belangrijk is, zoals onder lage meubels of apparatuur, zijn wielen met kleinere diameters ideaal. Ze zorgen ervoor dat de totale hoogte van de apparatuur afgesteld kan worden naar wens. Ook hebben kleinere wieldiameters een korte draaicirkel waardoor het gemakkelijk om ze in krappe ruimtes te manoeuvreren.

  • Een groter wiel biedt meer stabiliteit bij hogere snelheden per uur: Voor toepassingen waarbij zwenkwielen en transportwielen met hoge snelheden worden gebruikt, biedt een grotere wieldiameter meer stabiliteit. Dit is vooral essentieel in magazijn omgevingen voor pallettrucks met een trein aan palletonderwagens waar snelheid en precisie belangrijk zijn.

Kleine of grote wielen vind u bij Interwiel

Bij Interwiel streven we ernaar om hoogwaardige zwenkwielen en transportwielen aan te bieden in verschillende wieldiameters om aan de uiteenlopende eisen van onze klanten te voldoen. Ons assortiment omvat zowel kleine zwenkwielen als grote zwenkwielen, ontworpen om optimale prestaties te leveren in diverse industriële omgevingen. Of u nu op zoek bent naar zwenkwielen met een kleine wieldiameter voor meubels of apparaten of naar grote wielen voor zware industriële machines, wij hebben de juiste oplossing voor u.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0