Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
RVS 304 AISI gaffel

RVS 304 AISI gaffel

Datum: 14 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
RVS AISI 304 is een hoogwaardige legering die veel wordt gebruikt in de productie van zwenkwielen. Het biedt uitstekende corrosiebestendigheid, duurzaamheid tegen een scherpe prijs. In vergelijking met alternatieven zoals verzinken, kunststof en coaten, biedt RVS AISI 304 superieure duurzaamheid en langdurige bescherming tegen corrosie. Het is een betrouwbare keuze voor verschillende toepassingen en omgevingen waarin zwenkwielen regelmatig in contact komen met vochtige of chemische stoffen.

Wat is RVS AISI 304?

RVS AISI 304, ook bekend als roestvrij staal van het type 304, is een veelgebruikte legering binnen de wereld van rvs zwenkwielen. RVS AISI 304 is een austenitische roestvrijstalen legering die bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Het biedt een uitstekende weerstand tegen corrosie, vooral in omgevingen met chloriden en andere corrosieve stoffen. Dit maakt het bijzonder geschikt voor toepassingen in de horeca, voedselverwerkingsindustrie, medische sector en de chemische industrie.

Waarom wordt AISI 304 gebruikt voor rvs zwenkwielen?

RVS 304 staat bekend om zijn uitstekende corrosiebestendigheid en als minder kostbare oplossing dan RVS 316, hierdoor is het de industrie standaard voor toepassingen in vochtige omgevingen. Voor het gross van de toepassingen biedt AISI 304 voldoende bestendigheid, echter is het niet bestendig tegen zeewater en chloor. Hiervoor zal enkel AISI 316 een voldoende duurzaamheid bieden.   

Vergeleken met andere roestvrij staal materialen is rvs 304 relatief sterker waardoor het draagvermogen en slagvastheid van een zwenkwiel wordt verhoogd. De gaffel kan robuust en intensief gebruikt worden zonder dat er sprake is kwaliteitsverlies. Voor toepassingen en omgevingen waar hygiëne van belang is, is roestvrij staal gemakkelijk schoon te maken door middel van water of chemische middelen. Het oppervlak van RVS is glad en niet-poreus, waardoor het moeilijk is voor bacteriën of vuil om zich aan het zwenkwiel te hechten. 

Het verschil tussen andere alternatieven zoals verzinken, kunststof en coaten

Hoewel er verschillende alternatieven zijn voor RVS AISI 304, zoals verzinken, kunststof en gecoate materialen, biedt RVS AISI 304 unieke voordelen die het onderscheiden van deze alternatieven.

  • Verzinkte zwenkwielen zijn elektrolytisch verzonken, ze hebben een lichte zinklaag die een lichte corrosiebescherming biedt. Bovendien kan de zinklaag na verloop van tijd slijten, waardoor de bescherming afneemt. RVS AISI 304 daarentegen behoudt zijn corrosiebestendigheid gedurende een lange tijd, zelfs bij schade, robuust of intensief gebruik. 

  • Kunststof zwenkwielen zijn een goed alternatief voor roestvrij staal. Ze zijn licht van gewicht, hebben een vergelijkbaar draagvermogen, zijn bestand tegen chemische middelen en zijn slagvast waardoor het goede prestaties biedt voor vochtige en veeleisende omgevingen. Echter, is de misconceptie vaak dat kunststof gaffels een veel lagere mate van robuustheid heeft ten op zichtte van roestvrij staal. 

  • Gecoate zwenkwielen kunnen de corrosiebestendigheid verbeteren. Echter, kan deze coating na een beschadiging loslaten, waardoor de bescherming weg is. Vaak wordt er gekozen voor een coating om de esthetische waarde voor bijvoorbeeld een buitenkeuken te verhogen. RVS AISI 304 daarentegen biedt een intrinsieke corrosiebestendigheid, wat op lange termijn een duurzamere oplossing is.

Voorraad RVS AISI 304 gaffels

Wij bieden een breed assortiment zwenkwielen met RVS AISI 304 gaffels. Ons assortiment rvs wielen bestaat uit diverse loopvlak materialen, wieldiameters en bevestigingsmogelijkheden. Ze zijn zorgvuldig ontworpen en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Of u nu op zoek bent naar zwenk- of bokwielen voor industriële toepassingen, medische apparatuur of voedselverwerkingmachines, wij hebben passende zwenkwielen in ons product programma. Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden van een corrosiebestendige oplossing, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0