Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Gecoate gaffel

Gecoate gaffel

Datum: 15 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Een gecoate gaffel is een metalen vork met een speciale coatinglaag die bescherming biedt tegen corrosie en slijtage. Deze gaffels hebben eigenschappen zoals een vorm van corrosiebescherming en voornamelijk een esthetische uitstraling. Vergeleken met alternatieven zoals verzinken, kunststof en RVS 304, bieden gecoate gaffels een goede balans tussen duurzaamheid, industriële uitstraling en prijs.

Wat is een gecoate gaffel?

Een gecoate gaffel is een oppervlakte behandeling dat wordt gebruikt voor zwenkwielen. Het verwijst naar een metalen vork die is voorzien van meestal een zwarte coating om de esthetische eigenschap van het zwenkwiel te verbeteren. Gecoate gaffels worden vaak gebruikt onder diverse toepassingen, variërend van industriële meubels en apparaten tot transportmiddelen voor zwaarlast toepassingen.

De eigenschappen van een gecoate zwenkvork

Een gecoate zwenkvork biedt verschillende eigenschappen die bijdragen aan de verbeterde prestaties en levensduur van het zwenkwiel. Enkele belangrijke eigenschappen zijn:

  • Bescherming tegen corrosie: De coating laag op de gaffel biedt een vorm van corrosiebestendigheid, echter kan de coating na een beschadiging loslaten, waardoor de bescherming afneemt.  

  • Esthetische uitstraling: De voornaamste reden waarom er gekozen wordt voor een coating is om zijn aantrekkelijke afwerking. Volgens de industrie standaard wordt er voornamelijk zwart toegepast, echter kunnen er verschillende kleuren toegepast worden. Hierdoor kan het zwenkwiel worden afgestemd op het ontwerp en de stijl van de toepassing.

Het verschil tussen andere gaffel materialen

Hoewel een gecoate gaffel een esthetische keuze is in veel situaties, zijn er ook andere alternatieven beschikbaar met andere voordelen of uitstraling. Andere gaffel alternatieven zijn gemaakt van kunststof, roestvrij staal (RVS) 304 of verzinkt staal. 

  1. Verzinken: Elektrolytisch verzinken is een veelgebruikte methode om metaal licht te beschermen tegen corrosie. Het houdt in dat een dun laagje zink wordt aangebracht op het oppervlak van de gaffel. Hoewel verzinkte gaffels licht corrosiebestendig zijn, bieden ze afhankelijk van de toepassing niet dezelfde esthetische afwerking als gecoate gaffels. 

  2. Kunststof: Kunststof gaffels zijn licht van gewicht, bestand tegen corrosie en bieden een goede slagvastheid en draagcapaciteit. Ze kunnen een voordeel bieden voor toepassingen waarbij het totale gewicht laag moet blijven. Echter wordt kunststof meestal gekozen vanwege hun esthetische uitstraling of als alternatief voor roestvrij staal. 

  3. RVS 304: is een roestvrijstalen legering die als veel als industrie standaard wordt gebruikt voor rvs zwenkwielen. Dit materiaal is geschikt voor toepassingen in de voedingsindustrie, horeca, ziekenhuizen en andere omgevingen waar corrosiebestendigheid essentieel is. RVS 304 gaffels bieden een uitstekende bescherming tegen corrosie en hebben een hoge sterkte. Ze zijn echter duurder dan gecoate gaffels of kunststof gaffels. 

Ons assortiment

In ons assortiment vindt u een ruime selectie van hoogwaardige gecoate zwenkwielen voor verschillende toepassingen. We bieden gecoate gaffels aan met verschillende draagvermogens en afmetingen om een passende oplossing aan te bieden voor uw toepassing. Mocht u meer informatie willen over gecoate gaffel oplossingen en de mogelijkheden daarvan, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0