Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Elektrolytisch verzinkt

Elektrolytisch verzinkt

Datum: 2 Augustus 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Elektrolytisch verzinken is een effectieve oppervlaktebehandelingstechniek voor zwenkvorken en andere metalen onderdelen. Het proces omvat het onderdompelen van de onderdelen in een elektrolytische oplossing en het toepassen van een elektrische stroom om een duurzame en gelijkmatige zinklaag te vormen. De voordelen van elektrolytisch verzinken zijn onder andere uitstekende corrosiebescherming, gelijkmatige dekking, milieuvriendelijkheid en esthetische waarde.

Wat is elektrolytisch verzinken?

Elektrolytisch verzinken is een oppervlaktebehandelingstechniek die wordt toegepast om metalen, zoals gaffels voor zwenkwielen en bokwielen, te voorzien van een roest werende zinklaag. Het proces omvat het onderdompelen van de metalen onderdelen in een elektrolytische oplossing, waarbij een elektrische stroom wordt gebruikt om zinkionen op het oppervlak van het metaal te laten neerslaan. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige en duurzame zinkcoating die het metalen onderdeel beschermt tegen corrosie. Voor een groot gedeelte van de leverbare zwenkwielen en bokwielen is elektrolytisch verzinken de industrie standaard. Elektrolytisch verzinken kan ook als galvaniseren worden genoemd, echter is dit een verzamelwoord voor het verzinken.

De voordelen van elektrolytisch verzinken van zwenkvorken

  1. Lichte corrosiebescherming: Het elektrolytisch verzinken biedt een spatwater beschermende laag die de zwenkvorken beschermt tegen vocht. Dit verlengt de levensduur van de zwenkvorken, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik onder verschillende toepassingen die niet gebruikt worden in vochtige omgevingen.

  2. Gelijkmatige dekking: Het proces van elektrolytisch verzinken zorgt voor een uniforme dekking van alle oppervlakken, inclusief de vorm zoals zwenkvorken. Zelfs in moeilijk bereikbare holtes en hoeken wordt een consistente zinklaag gevormd, waardoor de spatwater beschermende laag op de metalen onderdelen gewaarborgd wordt.

  3. Esthetische waarde: Naast de functionele voordelen biedt elektrolytisch verzinken ook een aantrekkelijke afwerking. De zinklaag geeft de zwenkvorken een glanzende uitstraling.

Het verschil tussen elektrolytisch en thermisch verzinken

Hoewel zowel elektrolytisch verzinken als thermisch verzinken technieken zijn om metalen te beschermen tegen corrosie, zijn er verschillen tussen beide methoden.

  • Elektrolytisch verzinken: Zoals eerder beschreven, maakt elektrolytisch verzinken gebruik van een elektrolytische oplossing en een elektrische stroom om een zinklaag op het metaal aan te brengen. Het is geschikt voor het behandelen van gaffels, wat resulteert in een dunne, gelijkmatige en glanzende zinklaag.

  • Thermisch verzinken: omvat het onderdompelen van het metaal in vloeibaar zink bij hoge temperaturen. Dit proces, ook wel chromateren of passivatie genoemd, is beter geschikt voor het beschermen van zwenkvorken tegen roest omdat de zinklaag dikker is ten opzichte van elektrolytisch verzinken. Tevens kan er tijdens het thermisch verzinken diverse legeringen worden toegebracht zoals zwart, geel en blauw.

Ons assortiment

Als groothandel in zwenkwielen en bokwielen zijn elektrolytische verzinkte oppervlaktebehandelingen een veelvoorkomende specificatie binnen onze productgroepen. Ons assortiment omvat zwenkwielen in verschillende maten, belastbaarheid en diverse oppervlakte behandelingen voor optimale prestaties en lange levensduur. Mocht u meer informatie willen over elektrolytische verzinkte gaffels en de mogelijkheden daarvan, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van de website goed werkt, het analyseren van website verkeer en om advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0