Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Kunststof gaffel

Kunststof gaffel

Datum: 16 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Kunststof zwenkvorken zijn belangrijke componenten van zwenkwielen die worden gebruikt in verschillende toepassingen. Ze bieden verschillende voordelen, waaronder lichtgewicht, corrosiebestendigheid, geluids- en trillingsdemping, en uitstekende schokabsorptie. Hoewel andere materialen zoals verzinken, coaten en roestvrij staal ook veel gebruikt worden, hebben kunststof gaffels unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke toepassingen.

Wat zijn kunststof gaffels?

Een kunststof gaffel is gemaakt van polyamide (nylon), wat bekend staat om zijn slijtvastheid en sterkte. Deze vorken, ook wel gaffels genoemd, spelen een cruciale rol bij het mogelijk maken van soepele en wendbare bewegingen van zwenkwielen. Kunststof gaffels worden veelvoudig toegepast onder meubels, ziekenhuisbedden en medische apparatuur. Ook wordt het vaker toegepast onder industriële apparaten en transportkarren. 

De eigenschappen van een kunststof gaffel

Kunststof zwenkvorken hebben verschillende kenmerken die ze geschikt maken voor diverse toepassingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen van een kunststof gaffel:

  1. Lichtgewicht: Kunststof zwenkvorken zijn over het algemeen lichter in gewicht dan gaffels gemaakt van andere materialen, zoals staal of roestvrij staal. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij het gewicht een belangrijke factor is, zoals in de medische sector of bij het gebruik van zwenkwielen op draagbare apparaten.

  2. Corrosiebestendig: Een van de voordelen van kunststof zwenkvorken is dat ze van nature corrosiebestendig zijn. In tegenstelling tot metalen gaffels hebben kunststof gaffels geen last van roestvorming. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in omgevingen waar sprake is van blootstelling aan water of chemicaliën.

  3. Esthetisch: Vaak wordt het gaffel materiaal afgestemd op het ontwerp en stijl van de toepassing. Bij bijvoorbeeld een volledig kunststof toepassingen zoals medische apparatuur wordt er vaak gekozen voor een kunststof gaffel. Ook kan de RAL kleur aangepast worden.

Het verschil tussen andere materialen zoals verzinken, coaten en rvs 304 AISI

Hoewel kunststof zwenkvorken vele voordelen hebben, zijn er andere materialen die ook veel gebruikt worden bij de productie van zwenkwielen. 

  • Verzinken: Verzinkte stalen gaffels worden elektrolytisch behandeld met een laag zink om ze een lichte bescherming te geven tegen roest. Ze zijn duurzaam en hebben een hoge draagcapaciteit, maar kunnen na verloop van tijd roestvorming vertonen als de zinklaag beschadigd raakt.

  • Coating: Gaffels met een coating, zoals een poedercoating, bieden een vorm van corrosiebestendigheid. Echter is het esthetische voordeel van een coating de voornaamste reden waarom er gekozen wordt voor een gecoate gaffel

  • RVS 304 AISI: Gaffels gemaakt van roestvrij staal zijn samen met kunststof volledig corrosiebestendig. Dit materiaal wordt als industrie standaard toegepast voor rvs zwenkwielen. 

Ons assortiment kunststof zwenkvorken

In ons assortiment vindt u een selectie van kunststof gaffels voor meubels. We bieden kunststof gaffels aan met verschillende draagvermogens en afmetingen om een passende oplossing aan te bieden voor uw toepassing. Mocht u meer informatie willen over kunststof gaffels of de mogelijkheden daarvan, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0