Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Medium-heavy duty gaffel

Medium-heavy duty gaffel

Datum: 29 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Medium-heavy duty zwenkvorken zijn een belangrijk onderdeel voor toepassingen die zeer intensief, robuust en onder zware belsating gebruikt worden zoals rolcontainers, productie karren voor toepassingen die zeer intensief gebruikt worden, of een hoog draagvermogen dienen te hebben. Ze bieden een uitstekende draagcapaciteit, stabiliteit en wendbaarheid. Medium-heavy duty gaffels hebben kenmerken zoals verschillende gaffeldiktes, draagcapaciteiten, combinaties met hoogwaardige wielen en een stevige constructie met een dubbele kogeldraaikrans. Deze eigenschappen maken ze ideaal voor veeleisende omgevingen waarin zware belastingen en betrouwbaarheid van cruciaal belang zijn.

Wat zijn medium-heavy duty zwenkvorken?

Medium-heavy duty zwenkvorken zijn een essentieel onderdeel van zwenkwielen die worden gebruikt in diverse industriële toepassingen. Deze specifieke soort gaffels is ontworpen om hogere belastingen te dragen en biedt uitstekende stabiliteit en wendbaarheid.

De eigenschappen van een medium-heavy duty gaffel

Een medium-heavy duty gaffel heeft voornamelijk een bijdrage aan zijn duurzaamheid voor toepassingen waar robuust mee omgegaan wordt. Om de prijs-kwaliteit verhouding te optimaliseren hanteert Interwiel diverse gaffeldiktes voor verschillende wielmaten. Wielen van 80 mm, 100 mm en 125 mm hebben een gaffeldikte van 3,5 mm, terwijl wielen van 160 mm en 200 mm een gaffeldikte hebben van 4 mm of 4,5 mm.

  • De draagcapaciteit van medium-heavy duty gaffels varieert tussen 200 kg en 800 kg. Deze gaffels zijn speciaal ontworpen om zware belastingen aan te kunnen en bieden betrouwbare ondersteuning in veeleisende omstandigheden.

  • Polyamide, elastisch rubber en polyurethaan wielen worden vaak gecombineerd met medium-heavy duty gaffels. Deze wielen hebben eigenschappen zoals een hoge slijtvastheid, schokabsorptie en een draagvermogen tussen de 200 kg en 600 kg, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik met medium-heavy duty gaffels.

  • Een ander belangrijk kenmerk van medium-heavy duty gaffels is dat de draaikrans een dubbele kogelbaan heeft. Dit zorgt voor soepele en efficiënte beweging van de zwenkwielconstructie, waardoor de gaffel langdurig en betrouwbaar presteert. De kogels zijn onderhoudsvrij en worden gesmeerd voor hun gehele levensduur.

  • De topplaat en het gaffelgedeelte van medium-heavy duty gaffels worden stevig vastgeklonken, waardoor de speling tot een minimum wordt beperkt. Deze constructie zorgt voor een stabiele en veilige werking van het zwenkwiel, zelfs onder zware belastingen en intensieve omstandigheden.

  • Afhankelijk van de product serie en afmeting van het wiel kan de plaatafmeting afwijken. Voor bijvoorbeeld wielen met een wieldiameter van 80, 100 of 125 mm is de plaatafmeting 105x80 en voor wielen van 125, 160, 200 of 250 mm kan de plaatafmeting 135x110 zijn.
Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0