Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Medium duty gaffel

Medium duty gaffel

Datum: 27 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Medium-duty zwenkvorken zijn duurzame en veelzijdige componenten van zwenkwielen die essentieel zijn voor de mobiliteit en wendbaarheid van verschillende soorten apparatuur. Met hun robuuste constructie zijn ze bestand tegen dagelijkse slijtage met een belasting van 150 - 400 kg. Bovendien zorgen de dubbele kogeldraaikrans en de combinatie van hoogwaardige wielen voor soepele beweging en een lange levensduur.

Wat zijn medium-duty zwenkvorken?

Medium-duty zwenkvorken zijn essentiële componenten van zwenkwielen die worden gebruikt in diverse toepassingen, variërend van magazijnen en fabrieken tot logistieke centra en detailhandelsomgevingen. Deze zwenkvorken vormen een cruciaal onderdeel van het zwenkwielmechanisme en zorgen voor de mobiliteit en wendbaarheid van apparatuur zoals karren, machines en andere industriële toepassingen.

De medium-duty zwenkvorken onderscheiden zich door hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van gemiddelde belastingen en bieden een optimale combinatie van kracht en flexibiliteit. Met hun robuuste constructie en materialen bieden ze weerstand bieden tegen dagelijkse slijtage en onder zware belastingen, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende toepassingen in uiteenlopende industrieën en omgevingen.

De eigenschappen van een medium-duty gaffel

Een geperste zwenkvork heeft verschillende kenmerken die bijdragen aan de betrouwbaarheid en functionaliteit ervan. Hieronder worden enkele belangrijke eigenschappen van medium-duty zwenkvorken besproken:

  • Standaard gaffeldikte: Interwiel hanteert een standaard gaffeldikte van 2,5 mm voor zwenkwielmaten van 80 mm, 100 mm en 125 mm. Voor zwenkwielmaten van 160 mm en 200 mm wordt een gaffeldikte van 3 mm gehanteerd. Deze diktes zorgen voor een optimale sterkte en slagvastheid van de zwenkvorken.

  • Draagcapaciteit: Medium-duty zwenkvorken hebben een draagcapaciteit die varieert van 150 kg tot 400 kg. Deze gaffels zijn ontworpen om deze belastingen efficiënt te kunnen dragen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen met gemiddelde belasting eisen.

  • Wielen: Polyurethaan, polyamide, TPR rubber en elastisch rubber zijn de meest gebruikte materialen voor de wielen die worden gecombineerd met medium-duty zwenkvorken. Deze materialen bieden uitstekende eigenschappen zoals slijtvastheid, duurzaamheid en slagvastheid, waardoor de combinatie soepel en efficiënt kan bewegen op verschillende oppervlakken met intensief gebruik.

  • Dubbele kogeldraaikrans: Hierdoor wordt de wrijving geminimaliseerd, wat resulteert in soepele draaibewegingen en een lange levensduur van de zwenkvork. Deze draaikrans maakt gebruik van kogels die onderhoudsvrij zijn en voor hun gehele levensduur zijn gesmeerd. 

  • Bevestiging: Medium-duty zwenkvorken zijn verkrijgbaar met zowel een plaatbevestiging met 104x80 of 135x110 mm of als een boutgatbevestiging met een boutgatdiameter van 12 mm. Dit biedt flexibiliteit bij de montage en maakt het mogelijk om de zwenkvorken aan te passen aan verschillende soorten apparatuur en installaties.
Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0