Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Light duty gaffel

Light duty gaffel

Datum: 23 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Light-duty zwenkvorken zijn dunne en lichte gaffels die worden gebruikt in toepassingen met lichte belastingen, zoals meubels en apparaten. Ze bieden een aantal voordelen, waaronder een dubbele kogeldraaikrans voor soepele bewegingen, onderhoudsvrije kogels die voor hun gehele levensduur zijn gesmeerd, een stevige bevestiging van de topplaat en het gaffelgedeelte om speling te minimaliseren, en verschillende bevestigingsopties.

Wat zijn light-duty zwenkvorken?

Een light-duty zwenkvork is een essentieel onderdeel van een zwenkwiel, dat wordt gebruikt om soepele en wendbare bewegingen mogelijk te maken. Het is speciaal ontworpen voor toepassingen die geen robuuste belasting vereisen, zoals meubels, displays of apparaten. Light-duty zwenkvorken zijn dunner en lichter dan hun zwaardere tegenhangers, waardoor ze perfect geschikt zijn voor lichte belastingen. In dit artikel zullen we de eigenschappen van een light-duty gaffel in detail bespreken en de voordelen ervan benadrukken.

De eigenschappen van een light-duty gaffel

Bij Interwiel hanteren we een standaard gaffeldikte van 2 mm voor light-duty gaffels. Deze dikte zorgt voor de juiste balans tussen lichtheid en duurzaamheid, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen met lichte belastingen. Light-duty gaffels hebben een draagcapaciteit van 50 tot 125 kg. Ze zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van lichtere toepassingen, waarbij het prijstechnisch belangrijk is om de specificaties juist af te stemmen op het gewenste draagvermogen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Voor optimale prestaties en een goede prijs-kwaliteit verhouden worden light-duty gaffels vaak gecombineerd met TPR rubber wielen. Ook behoord polypropyleen tot de mogelijkheden. TPR rubber staat bekend om prima roleigenschappen. Door de combinatie van light-duty gaffels en TPR rubber wielen is de prijs kwaliteit verhouden optimaal afgestemd voor lichte belastingen.  

Daarnaast hebben de zwenkvorken eigenschappen zoals:

  • Dubbele kogeldraaikrans: Light-duty zwenkvorken maken gebruik van een dubbele kogeldraaikrans, wat resulteert in een soepele en nauwkeurige draaibeweging. Deze kogeldraaikrans maakt het mogelijk om gemakkelijk van richting te veranderen en zorgt voor een uitstekende manoeuvreerbaarheid. Een ander voordeel van een geperste zwenkvork is dat de kogels onderhoudsvrij zijn en voor hun gehele levensduur gesmeerd zijn. Dit betekent dat er geen periodiek onderhoud nodig is, waardoor tijd en kosten worden bespaard. Bovendien zorgt de smering van de kogels voor een soepele rotatie en vermindert het wrijving, wat resulteert in een soepele werking.

  • Topplaat en gaffelgedeelte worden stevig vastgeklonken: Een cruciaal aspect van light-duty zwenkvorken is de stevige bevestiging van de topplaat en het gaffelgedeelte. Door middel van een solide klonksluiting worden deze onderdelen veilig aan elkaar bevestigd. Deze constructie minimaliseert de speling en zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid tijdens gebruik. De verminderde speling draagt ook bij aan een soepele en nauwkeurige beweging.

  • Beschikbaar met plaat- en boutgatbevestiging: Light-duty zwenkvorken zijn verkrijgbaar met verschillende bevestigingsopties, waaronder plaat- en boutgatbevestiging. De standaard plaatafmetingen binnen ons assortiment betreffen 60x60, 95x70 of 77x67 mm. Dit biedt flexibiliteit bij de installatie en maakt het mogelijk om de zwenkvorken aan te passen aan de specifieke behoeften van de toepassing. Of het nu gaat om het monteren op een plaat of het bevestigen met bouten, light-duty zwenkvorken bieden diverse montageopties.
Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0