Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Hittebestendige wielen

Hittebestendige wielen

Datum: 28 Juli 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Hittebestendige kunststof wielen zijn wielen die zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hoge temperaturen. Ze worden vervaardigd uit speciale hittebestendige kunststofmaterialen en bieden eigenschappen zoals chemische weerstand, corrosiebestendigheid en slijtvastheid. Met verschillende smeermiddelen en lagersystemen kunnen ze soepele beweging behouden, zelfs bij extreme temperaturen. Deze wielen worden veel gebruikt in industriële omgevingen waar hoge temperaturen een rol spelen, zoals de voedselverwerkingsindustrie en de metaalindustrie.

Wat zijn hittebestendige kunststof wielen?

Hittebestendige wielen zijn wielen die specifiek zijn ontwikkeld om bestand te zijn tegen hoge temperaturen van -40 / +280 °C. Ze worden vervaardigd uit fenolhars die ervoor zorgt dat de wielen zo lang mogelijk hun prestaties en integriteit behouden, zelfs onder extreme hitteomstandigheden.

De eigenschappen van hittebestendig kunststof voor wielen

Hittebestendige kunststof wielen hebben verschillende eigenschappen die hen onderscheiden van standaard wielen met een ander loopvlak. Ten eerste zijn ze vervaardigd uit speciale hittebestendige kunststofmaterialen, zoals fenolharsen of polyamide, die een hoog smeltpunt hebben en bestand zijn tegen thermische degradatie. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de wielen hun structurele integriteit behouden en hun functionaliteit behouden, zelfs bij blootstelling aan hoge temperaturen.

Bovendien zijn hittebestendige kunststof wielen bestand tegen chemische stoffen, corrosie en slijtage. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen waar chemicaliën, zuren of oplosmiddelen aanwezig kunnen zijn. De wielen kunnen ook uitgerust zijn met andere eigenschappen zoals zelfsmerende glijlagers, hittebestendige kogellagers en hittebestendig vet.

Hittebestendige kunststof wielen kunnen verschillende mechanismen hebben om soepele beweging en lage wrijving te garanderen, zelfs bij hoge temperaturen. Een van de opties is het gebruik van zelfsmerende glijlagers. Deze lagers bestaan uit een hittebestendige kunststof (PTFE) die is geïmpregneerd met smeermiddel. Dit smeermiddel zorgt voor een duurzame en onderhoudsvrije smering, zelfs bij hoge temperaturen.

Een andere mogelijkheid zijn hittebestendige kogellagers. Deze lagers bestaan uit een stalen ZZ afdichting met kogels met hittebestendige vet zijn gesmeerd. Ze bieden een soepele rotatie en verminderde wrijving, zelfs bij hoge temperaturen.

Daarnaast kan hittebestendig vet worden gebruikt om de bewegende onderdelen van de wielen te smeren zoals de lagering of draaikrans. Dit vet is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en biedt effectieve smering om slijtage en wrijving te verminderen.

Waarvoor worden hittebestendige kunststof wielen gebruikt?

Hittebestendige kunststof wielen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en industrieën waar hoge temperaturen een rol spelen. Ze worden vaak gebruikt als zwenkwiel of bokwiel in de voedselverwerkingsindustrie, waar hete ovens, stoomreiniging en thermische processen veel voorkomen. Daarnaast worden ze ingezet in de metaalindustrie, glasproductie, keramische industrie en andere sectoren waarbij objecten te maken krijgen met hoge temperaturen.

Assortiment hittebestendig kunststof zwenkwielen en wielen

Interwiel biedt een breed assortiment hittebestendige kunststof wielen die voldoen aan de industriële normen op het gebied van hittebestendigheid voor diverse sectoren. Onze wielen zijn vervaardigd uit hoogwaardige hittebestendige kunststoffen en zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van uw toepassing. Mocht u meer informatie willen over hittebestendige wielen en de mogelijkheden daarvan, neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0