Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Gietijzeren wielen

Gietijzeren wielen

Datum: 11 Oktober 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Gietijzer wielen kunnen een goede keuze zijn voor een tal van industriële toepassingen, dankzij hun eigenschappen zoals hoge belastbaarheid, uitstekende slijtvastheid en robuustheid. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen. In vergelijking met staal en gietnylon zijn ze de optimale keuze voor situaties waar hoge temperaturen voorkomen of zware lasten verplaatst moeten worden.

Wat zijn gietijzer wielen?

Gietijzer wielen zijn zeer robuuste en duurzame rollen die vaak worden gebruikt in industriële toepassingen. Ze zijn vervaardigd uit gietijzer, een materiaal dat bekendstaat om zijn uitstekende mechanische eigenschappen en hoge draagvermogen. Deze wielen worden veelal ingezet in situaties waar zware lasten moeten worden verplaatst of waar hoge temperaturen voor komen van -120 gr. tot 600 gr. Celsius voor komen. Gietijzer wielen zijn uitgevoerd in diverse mobiliteitsoplossingen zoals kabelschijven, flenswielen, losse wielen, zwenkwielen en als hittebestendige wielen. Ze bieden een tal van voordelen voor degenen die op zoek zijn naar betrouwbare en slijtvaste mobiliteitsoplossingen.

De eigenschappen van gietijzer wielen

Gietijzer wielen onderscheiden zich door een aantal kenmerkende eigenschappen die ze zeer geschikt maken voor veeleisende industriële omgevingen:

  • Hoge belastbaarheid: Gietijzer wielen kunnen aanzienlijke gewichten dragen van 3000 kg, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar zware ladingen moeten worden verplaatst.

  • Uitstekende slijtvastheid: Door de hardheid en sterkte van gietijzer zullen de wielen lang meegaan.

  • Bestendigheid tegen hoge temperaturen: Gietijzer met een glijlager kan hoge temperaturen van 600 gr. Celsius verdragen zonder vervorming. Bij gietijzeren wielen met kogellager ligt het temperatuurbereik tot 120 gr. Celsius.

Het verschil tussen andere materialen zoals staal en gietnylon.

Hoewel gietijzer wielen veel voordelen bieden, is het belangrijk om te begrijpen hoe ze zich verhouden tot andere wiel materialen, zoals staal en gietnylon:

  • Staal: Stalen wielen zijn nog sterker en duurzamer, ze worden niet broos en zullen tientallen jaren mee gaan, echter is gietijzer in de meeste gevallen minder kostbaar.

  • Gietnylon: Gietnylon wielen zijn lichter dan gietijzer, maar ze hebben niet dezelfde temperatuurbestendigheid. Gietnylon wielen zijn vriendelijker voor uw vloer en kunnen een vergelijkbare gewichtsbelastingen aan.

Ons assortiment

Bij Interwiel begrijpen we de behoeften van de zakelijke markt en bieden we een breed assortiment gietijzer wielen van hoge kwaliteit. Onze wielen zijn zorgvuldig vervaardigd om aan de strenge eisen van de industrie te voldoen en zorgen voor betrouwbare prestaties in diverse toepassingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons assortiment en hoe onze gietijzer wielen uw mobiliteitsbehoeften kunnen ondersteunen.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0