Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Chrome gaffel

Chrome gaffel

Datum: 19 Juni 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Chrome zwenkvorken zijn een uitstekende keuze voor toepassingen van chroom. De chroom legering biedt een vorm van bescherming tegen corrosie, waardoor ze licht bestendig zijn voor vochtige omgevingen en situaties waarin ze in contact kunnen komen met chemicaliën. Vergeleken met andere oppervlaktebehandelingen, zoals verzinken en coaten, bieden verchroomde zwenkvorken een hogere mate van bescherming en duurzaamheid.

Wat zijn chrome gaffels?

Chrome zwenkvorken, ook wel bekend als chrome gaffels, zijn een type gaffel die toegepast kan worden voor toepassingen van chrome zoals bijvoorbeeld displays, kledingrekken, apparaten. De zwenkvorken zijn vervaardigd uit staal en zijn vervolgens voorzien van een chroom laag. Deze chroom laag biedt als voornaamste voordeel de esthetische uitstraling, maar heeft ook eigenschappen die de duurzaamheid van het zwenkwiel verbeteren. 

De eigenschappen van een chrome gaffel

Chrome zwenkvorken hebben diverse eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen. Hieronder worden enkele kenmerken en voordelen van chrome zwenkvorken benoemd:

  1. Corrosiebestendigheid: De zwenkvorken bestaan uit staal met een chroom legering. De chroom legering biedt een vorm van bescherming tegen corrosie. Echter bij een beschadiging kan de metalen kern onder de legering gaan roesten. 

  2. Esthetisch aantrekkelijk: De chroomlaag geeft de zwenkvorken een glanzende, professionele uitstraling. Dit maakt ze niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk. Chrome zwenkvorken worden daarom vaak gebruikt in toepassingen waar de uitstraling essentieel is.

Het verschil tussen andere materialen

Naast chroom zijn er andere materialen en oppervlaktebehandelingen die worden gebruikt voor zwenkvorken. Het is goed om het verschil tussen deze materialen te begrijpen om de juiste keuze te maken voor een specifieke toepassing. Hieronder worden enkele veelvoorkomende materialen en behandelingen vergeleken met chrome zwenkvorken:

  • Elektrolytisch verzinken: De meeste zwenkvorken zijn voorzien van een laagje zink om corrosie te voorkomen. Hoewel elektrolytisch verzinken een prima bescherming biedt tegen water, kan het bij beschadigingen op termijn gaan roesten.
  • Coating: Zwenkvorken kunnen ook worden voorzien van een coating. Deze coatings bieden enige bescherming tegen corrosie en maar hebben voornamelijk een esthetisch voordeel. Ze zijn echter over het algemeen minder duurzaam dan verchroomde zwenkvorken en kunnen gemakkelijker beschadigd raken, waardoor de bescherming tegen corrosie afneemt.

  • RVS 304 AISI: RVS (roestvrij staal) 304 AISI is de industrie standaard voor rvs zwenkwielen. RVS 304 AISI zwenkvorken zijn geschikt voor vochtige omgevingen en chemische middelen. RVS 304 gaffels bieden een uitstekende bescherming tegen corrosie en hebben een hoge sterkte. Ze zijn echter duurder dan gecoate gaffels of kunststof gaffels. 

Ons assortiment:

Bij Interwiel begrijpen we de behoefte aan hoogwaardige en esthetische zwenkvorken. Daarom bieden we voor OE klanten chrome zwenkvorken aan als maatwerk oplossing. De mogelijkheden omvatten verschillende maten, belastingscapaciteiten en bevestigingsmogelijkheden, zodat er altijd een juiste zwenkvork is voor uw specifieke toepassing. Neem vrijblijvend contact met ons via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat om uw specifieke vereisten te bespreken en wij helpen u graag bij het vinden van de juiste chrome zwenkvorken voor uw toepassing. Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren en te voorzien van productinformatie

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van de website goed werkt, het analyseren van website verkeer en om advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0