Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Polypropyleen velg

Polypropyleen velg

Datum: 16 Oktober 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Een polypropyleen velg biedt duurzaamheid, lichtgewicht en uitstekende chemische weerstand voor verschillende industriële toepassingen. In vergelijking met polyamide velgen zijn ze een economische oplossing, met als nadeel dat het minder sterk is dan polyamide. Interwiel begrijpt de unieke eisen van onze klanten en bieden we polypropyleen velgen aan in combinatie met diverse loopvlak materialen die een goede prijs/ kwaliteit verhouding hebben.

Wat is een Polypropyleen Velg?

Bij Interwiel begrijpen we dat de keuze van het juiste type velg essentieel is voor diverse industriële toepassingen. Een polypropyleen velg is een veelgebruikte term in de wereld van zwenkwielen en wielen. Maar wat houdt dit precies in? Een polypropyleen velg is gemaakt van polypropyleen, een type nylon, wat merendeels ter economisch voordeel wordt toegepast. Dit materiaal is duurzaam (bij licht gebruik) en is bestendig tegen chemicaliën. Polypropyleen velgen worden vaak gebruikt voor economische zwenkwielen waarvoor het draagvermogen niet hoog is of voor toepassingen die licht gebruikt worden.

De Eigenschappen van een polypropyleen velg

Polypropyleen velgen bieden verschillende voordelen voor diverse industriële toepassingen. Ten eerste zijn ze licht van gewicht, wat resulteert in soepele bewegingen en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. Daarnaast hebben polypropyleen velgen uitstekende chemische bestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor omgevingen waarin blootstelling aan chemicaliën onvermijdelijk is. Polypropyleen is een duurzame oplossing wat zorgt voor een langdurige prestatie, echter is polypropyleen niet zeer schokbestendig.

Het Verschil tussen een Polyamide Velg en Aluminium Velg?

Bij het overwegen van verschillende velgmaterialen voor zwenkwielen, komen vaak polyamide (nylon) velgen en aluminium velgen ter sprake. Het is belangrijk om te begrijpen hoe polypropyleen velgen zich onderscheiden van deze alternatieven.

Polyamide velg: In vergelijking met polyamide velgen bieden polypropyleen velgen een lagere schokbestendigheid, maar een tegen een economisch voordeel. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen die licht gebruikt worden of voor economische toepassingen in zeer competitieve industrieën.

Aluminium velg: Aan de andere kant, in vergelijking met aluminium velgen, zijn polypropyleen velgen aanzienlijk lichter. Terwijl aluminium velgen een uitstekende sterkte bieden, zijn ze zwaarder dan polypropyleen velgen. Dit gewichtsverschil kan een cruciale factor zijn bij toepassingen waar gewichtsbeperkingen gelden.

Assortiment polypropyleen velgen

Bij Interwiel streven we ernaar om een uitgebreid assortiment zwenkwielen en industrierollen aan te bieden, inclusief zwenkwielen met een polypropyleen wielkern. Onze producten zijn zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan de diverse behoeften van verschillende industrieën. Of het nu gaat om magazijnen, productiefaciliteiten of andere industriële omgevingen, wij leveren oplossingen die duurzaamheid, betrouwbaarheid en uitstekende prestaties garanderen.

Bij Interwiel geloven we in het leveren van hoogwaardige producten en deskundig advies aan onze klanten. Neem gerust contact met ons op om te ontdekken hoe onze polypropyleen velgen en andere producten uw bedrijf kunnen helpen efficiënter te opereren en succesvol te zijn in de competitieve markt.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0