Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Polyamide velg

Polyamide velg

Datum: 15 September 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Polyamide wielkernen worden veelal gebruikt voor standaard transportwielen. Ze zijn sterk, slijtvast, chemisch bestendig, licht van gewicht en wat resulteert in een lage rolweerstand, lange rolduratie en levensduur. Dit maakt ze ideaal voor verschillende industriële toepassingen waar betrouwbaarheid en duurzaamheid essentieel zijn.

Wat is polyamide?

Polyamide, vaak afgekort als PA6, is een veelgebruikt kunststof materiaal dat in diverse industrieën wordt toegepast, waaronder ook transportwielen. Polyamide wordt gekenmerkt door zijn uitstekende mechanische eigenschappen en duurzaamheid. Polyamide wielkernen worden vaak gebruikt voor standaard zwenkwielen en wielen met een polyurethaan of elastisch rubberen bandage. De polyamide wielkern is robuust en kan veelzijdig worden toegepast.

De eigenschappen van polyamide wielkernen

Polyamide wielkernen hebben een aantal opmerkelijke eigenschappen die hen onderscheiden in de wereld van transportwielen:

  1. Sterkte en Stijfheid: Polyamide wielkernen zijn sterk en behouden hun vorm, zelfs onder zware belasting of zijwaartse stoten. Ook is het mogelijk om de polyamide wielkern te versterken door middel van glasvezel. Dit wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals rolcontainers die zeer robuust gebruikt worden en waar een hoge mate van betrouwbaarheid belangrijk is om onderhoudskosten te besparen. 

  2. Slijtvastheid: Ze hebben een hoge slijtvastheid, zo wordt polyamide niet snel broos, waardoor ze bestand zijn tegen veelvuldig en langdurig gebruik.

  3. Chemische en corrosie Bestendigheid: Polyamide is bestand tegen water en verschillende chemische stoffen, waardoor het geschikt is voor gebruik in diverse industriële omgevingen.

  4. Lichtgewicht: Ondanks hun sterkte zijn polyamide wielkernen licht van gewicht, wat de rolweerstand en rolduratie bevordert.

Het verschil tussen andere materialen zoals aluminium en polypropyleen

Bij het vergelijken van diverse velg materialen is het essentieel om het verschil tussen polyamide wielkernen en andere materialen, zoals aluminium en polypropyleen, te begrijpen:

  1. Aluminium: Aluminium wielkernen zijn bekend om hun lichtheid en natuurlijke corrosiebestendigheid. Ze worden over het algemeen toegepast voor wiel oplossingen die een hoger draagvermogen dienen te hebben. Vaak wordt dit voor massievere materialen zoals gevulkaniseerd polyurethaan en elastisch rubber.

  2. Polypropyleen: Een polypropyleen wielkernen is de meest lichte variant, het meest goedkoop en ook het minst duurzaam. Door de hoge taaiheid van polypropyleen is de kans op breken bij zijwaartse stoten hoger dan bij polyamide. 

In vergelijking met deze materialen biedt polyamide een uitstekende balans tussen sterkte, slijtvastheid en gewicht, waardoor het een populaire keuze is voor veel transporttoepassingen.

Polyamide wielkernen van Interwiel

Interwiel biedt een uitgebreid assortiment polyamide wielkernen die voldoen aan de hoge industrienormen. Onze wielkernen zijn beschikbaar in verschillende maten en specificaties om aan de diverse behoeften van onze klanten te voldoen. Neem contact met ons op voor meer informatie over ons assortiment en hoe onze polyamide wielkernen uw transportoplossingen kunnen verbeteren.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0