Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Aluminium velg

Aluminium velg

Datum: 5 September 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Aluminium kernwielen zijn voor zwenkwielen een uitstekende keuze voor toepassingen waar lichtheid in combinatie met een hoog draagvermogen van belang zijn. De unieke eigenschappen van aluminium maken deze wielen duurzaam en efficiënt. Ze overtreffen vaak materialen zoals gietijzer en polyamide in termen van prestaties en veelzijdigheid.

Wat is aluminium?

Aluminium is een metaalsoort dat veel gebruikt wordt metaalconstructies zoals trappen, hekken, machines maar ook frames voor transportkarren. Aluminium is licht van gewicht, heeft een vorm van corrosiebestendigheid en is slagvast. Een aluminium velg wordt voornamelijk toegepast voor zwenkwielen en wielen onder industriële toepassingen met zware lasten en robuust gebruik. De wielkern wordt door middel van gietaluminium vervaardigd met een gladde of gespaakte uitvoering.

De eigenschappen van Aluminium

Aluminium heeft enkele opmerkelijke eigenschappen die het een geschikte keuze maken voor zwenkwielen en wielen.

  • Lichtgewicht: Aluminium is aanzienlijk lichter dan veel andere metalen, zoals staal, waardoor het ideaal is voor toepassingen waar gewichtsbesparing van belang is. Ook maakt de aluminium kern de zwenkwielen licht van gewicht, wat het manoeuvreren van zware lasten vereenvoudigt en de inspanning voor de gebruiker vermindert.

  • Corrosiebestendig: Aluminium vormt door middel van zuurstof een natuurlijke oxidehuid die beschermt tegen corrosie. Hierdoor blijven aluminium onderdelen duurzaam en gaan ze lang mee in vochtige omgevingen.

  • Uitstekende draagkracht: Ondanks hun lichte gewicht bieden aluminium kernwielen een hoog draagvermogen. In combinatie met polyurethaan kunnen ze moeiteloos grote gewichten dragen, wat ze zeer geschikt maakt voor industriële toepassingen.

  • Robuust: Aluminium is bestendig tegen zijwaartse krachten. Bij industriele omgevingen waar bijvoorbeeld heftrucks en EPT's rijden is de kans aanwezig op een botsing. Indien er een botsing ontstaat bij de toepassingen zal een aluminium kern het minder snel begeven dan kunststof. 

Het verschil tussen andere materialen zoals gietijzer of polyamide

In vergelijking met materialen zoals gietijzer en polyamide bieden aluminium kernwielen unieke voordelen. Gietijzer is weliswaar duurzaam, maar het is aanzienlijk zwaarder, minder esthetisch en kan bij spatwater roesten. Een polyamide velg is licht van gewicht, maar is bij zijwaartste krachten minder robuust als aluminium of gietijzer. Het gebruik van aluminium voor de kern van zwenkwielen combineert het beste van beide werelden: lichtheid en duurzaamheid.

Zwenkwielen en wielen met aluminium kern

Interwiel heeft een uitgebreid assortiment aluminium kernwielen voor zwenkwielen en losse wielen die aan verschillende behoeften en specificaties voldoen. Onze producten zijn ontworpen met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons assortiment en hoe onze aluminium kernwielen uw specifieke toepassingen kunnen verbeteren.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0