Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Thermisch verzinkt

Thermisch verzinkt

Datum: 9 Augustus 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Thermisch verzinken is een effectieve en veelgebruikte oppervlaktebehandeling voor metalen onderdelen zoals zwenkgaffels voor zwenkwielen. Het proces zorgt voor een robuuste, corrosiebestendige en langdurige bescherming tegen roest en andere schadelijke invloeden. In vergelijking met elektrolytisch verzinken biedt thermisch verzinken een dikkere zinklaag en is het bijzonder geschikt voor metalen onderdelen die worden blootgesteld aan zware omstandigheden.

Wat is thermisch verzinken?

Verzinken is een oppervlaktebehandelingsproces dat wordt toegepast op metalen objecten om ze te beschermen tegen corrosie en roestvorming. Het is een hoogwaardige methode om de duurzaamheid en levensduur van metalen onderdelen te verbeteren, waaronder zwenkgaffels voor zwenkwielen. Thermisch verzinken wordt ook door elkaar heen gehaald met galvaniseren. Echter klopt dit niet omdat galvaniseren gebruik maakt van een elektrolytisch hechting en daarentegen thermisch verzinken gehecht wordt door middel van een chemische reactie. Deze termen worden gebruikt om andere verzinkings processen aan te duiden, maar over het algemeen verwijst men ze naar vergelijkbare technieken om metalen te beschermen tegen corrosie.

De eigenschappen van thermisch verzinken

Thermisch verzinken biedt verschillende belangrijke eigenschappen die het een aantrekkelijke keuze maken voor het beschermen van zwenkgaffels en andere metalen onderdelen. Enkele van de belangrijkste eigenschappen zijn:

  1. Corrosiebestendigheid: Thermisch verzinken vormt een robuuste en uniforme zinklaag op het oppervlak van het metaal, waardoor het zeer goed bestand is tegen corrosie en roest, zelfs in veeleisende omgevingen.

  2. Langdurige bescherming: Door de dikte van de zinklaag biedt thermisch verzinken langdurige bescherming, waardoor de levensduur van de zwenkgaffels aanzienlijk wordt verlengd.

  3. Weerbestendigheid: Verzinkte zwenkgaffels zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.

  4. Esthetische waarde: Er kunnen diverse zinklegeringen worden toegebracht zoals zwart, geel en blauw.

Het verschil tussen elektrolytisch verzinken en thermisch verzinken

Hoewel beide methoden worden gebruikt om zwenkgaffels te beschermen, zijn er significante verschillen tussen elektrolytisch verzinken en thermisch verzinken.

  • Elektrolytisch verzinken: is een oppervlaktebehandelingsproces dat wordt toegepast op metalen onderdelen om ze te beschermen tegen corrosie. Hierbij wordt het zink op het metaal aangebracht door middel van elektrochemische reacties. Het proces omvat onderdompeling van het metalen onderdeel in een elektrolytische zinkoplossing, samen met gebruik van gelijkstroom. Tijdens het elektrolytisch verzinken wordt een dunne, uniforme zinklaag op het oppervlak van de gaffel gevormd.

  • Thermisch verzinken: is een ander oppervlaktebehandelingsproces dat ook wordt toegepast om ze te beschermen tegen corrosie. In tegenstelling tot elektrolytisch verzinken, wordt het zink bij thermisch verzinken op het metaal aangebracht door onderdompeling van het onderdeel in gesmolten zink. Het metaal wordt voorbehandeld om eventuele onzuiverheden te verwijderen, waarna het wordt ondergedompeld in een bad met gesmolten zink bij hoge temperaturen. Hierdoor wordt een dikkere zinklaag op het oppervlak gevormd ten opzichte van het elektrolytische proces. Tevens kunnen er diverse kleuren zinklegeringen worden toegepast zoals zwart, geel en blauw. 

Onze thermische verzinkte zwenkwielen

Bij Interwiel, bieden we een assortiment thermisch verzinkte zwenkgaffels die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. Onze zwenkgaffels zijn zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om soepel en geruisloos te bewegen, zelfs onder belasting. Met de beschermende zinklaag kunnen onze zwenkgaffels lang meegaan, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor diverse toepassingen. Neem contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat voor meer informatie over de mogelijkheden van thermisch verzinkte gaffels.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0