Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Extra-heavy duty gaffel

Extra-heavy duty gaffel

Datum: 4 Juli 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Extra-heavy duty zwenkvorken zijn robuuste en duurzame componenten die essentieel zijn voor het goed functioneren van zwenkwielen en wielen in veeleisende industriële omgevingen. Met hun sterke eigenschappen, zoals een dikke gaffel, hoge draagcapaciteit, geschikte wielcombinaties en soepele draaikrans, bieden ze betrouwbaarheid en stabiliteit bij het verplaatsen van zware lasten. Deze zwenkvorken zijn een waardevolle keuze voor toepassingen waarbij kracht en duurzaamheid cruciaal zijn.

Wat zijn extra-heavy duty zwenkvorken?

Extra-heavy duty zwenkvorken zijn essentiële componenten van zwenkwielen die worden gebruikt in industriële toepassingen waar zware lasten worden verplaatst. Deze robuuste gaffels zijn speciaal ontworpen om extreme belastingen te weerstaan en zorgen voor een soepele en betrouwbare werking, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Door hun duurzaamheid en draagkracht zijn extra-heavy duty zwenkvorken ideaal voor gebruik in magazijnen, distributiecentra, productiefaciliteiten en andere veeleisende omgevingen.

De eigenschappen van een extra-heavy duty gaffel

Om aan de eisen van extreem zware lasten te voldoen, vertonen extra-heavy duty zwenkvorken een aantal kenmerkende eigenschappen. Hier zijn enkele belangrijke details over deze gaffels:

  1. Gaffeldikte: De standaard gaffeldikte van extra-heavy duty zwenkvorken varieert meestal tussen 8 en 10 mm. Deze dikke constructie zorgt voor een hoge sterkte en stabiliteit, waardoor de gaffel bestand is tegen aanzienlijke belastingen en slijtage.

  2. Draagcapaciteit: Extra-heavy duty gaffels hebben een indrukwekkende draagcapaciteit die varieert van 1200 tot 4000 kg. Deze hoge belastbaarheid stelt ze in staat om grote en zware objecten veilig en efficiënt te verplaatsen, waardoor de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer worden vergroot.

  3. Wielmaterialen: Om optimale prestaties te garanderen, worden extra-heavy duty gaffels vaak gecombineerd met specifieke wielmaterialen. Populaire opties zijn onder andere polyamide, gietnylon, polyurethaan en stalen wielen. Deze materialen bieden een uitstekende weerstand tegen slijtage, chemische stoffen en hoge temperaturen, wat resulteert in een langere levensduur en betrouwbaarheid van de zwenkwielen.

  4. Draaikrans: De draaikrans van extra-heavy duty zwenkvorken is uitgerust met een axiaal rollager en kegellager in de zwenkkrans. Deze combinatie zorgt voor een soepele rotatie in combinatie met  zware lasten. Bovendien biedt het gebruik van hoogwaardige lagers een uitstekende weerstand tegen slijtage en minimaliseert het onderhoudsvereisten.

  5. Montage en speling: Een belangrijk aspect van extra-heavy duty zwenkvorken is de directe montage van de topplaat op het gaffelgedeelte. Deze constructie minimaliseert de speling en zwenkrotatie, waardoor een nauwkeurige en responsieve besturing van de zwenkwielen mogelijk is. Het resultaat is een verbeterde wendbaarheid en controle, zelfs bij het verplaatsen van zware lasten.

Al met al bieden extra-heavy duty zwenkvorken een betrouwbare oplossing voor het verplaatsen van zware lasten in veeleisende omgevingen. Met hun robuuste constructie, indrukwekkende draagcapaciteit en geoptimaliseerde eigenschappen dragen deze gaffels bij aan een efficiënte materiaalbehandeling en verhoogde productiviteit op de werkvloer. Of het nu gaat om het manoeuvreren van zware machines, het verplaatsen van grote industriële containers of het laden van pallets, extra-heavy duty zwenkvorken staan garant voor duurzaamheid en betrouwbaarheid bij intensief gebruik.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0