Gratis levering vanaf 50,-
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Rollager

Rollager

0 reactie minuten lezen
Rollagers zijn een type wiellager, die de wrijving verminderen en soepele rotatie mogelijk. Ze bieden voordelen zoals een lage wrijving, goed draagvermogen en gemakkelijk onderhoud tegen een koste efficiënte prijs. In vergelijking met andere wiellagers, zoals glijlagers en kogellagers, zijn rollagers de middenweg voor toepassingen die frequent gebruikt worden.

Wat zijn rollagers?

Rollagers oftewel naaldlagers is een type wiellager dat veelal wordt toegepast zwenkwielen en wielen. Ze zijn ontworpen om de wrijving tussen bewegende delen te verminderen en soepele rotatie mogelijk te maken. Rollagers bestaan uit twee ringen, ook wel binnen- en buitenring genoemd, met daartussen rollende elementen, zoals cilinders of naalden. De rollende elementen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de belasting en verminderen de wrijving tijdens het draaien van het wiel.

De eigenschappen van rollager zwenkwielen en wielen

Een rollager biedt een een lage wrijving, waardoor de draaibeweging soepel en efficiënt verloopt. Dit vermindert de kracht die nodig is om het wiel in beweging te brengen en te houden. Daarnaast zijn rollagers relatief meer kosten efficiënt ten op zichtte van kogellagers, maar bieden toch iets van lagering ten op zichtte van glijlagers. Ze zijn ideaal voor toepassingen die intensief gebruikt worden, zoals rolcontainers en transportkarren. De rollagers zijn standaard gesmeerd met vet en kunnen na gesmeerd worden om optimale prestaties te behouden, echter is dit niet essentieel om de levensduur te verlengen.

Het verschil tussen andere wiellagers zoals glijlagers en kogellagers

Hoewel rollagers veel gebruikt worden, is het belangrijk om het verschil tussen andere typen wiellagers, zoals glijlagers en kogellagers, te begrijpen om een weloverwogen keuze te maken.

  • Glijlagers maken gebruik van het gladde oppervlak in de wielvelg in combinatie met een asbus om de wrijving van het wiel te verminderen. In tegenstelling tot rollagers zijn glijlagers minder geschikt voor de gebruiksvriendelijkheid van een toepassing als het frequent wordt gebruikt. Vaak worden ze gebruikt onder lichtere toepassingen zoals meubels of apparaten waarbij de beweging minder vloeiend hoeft te zijn.

  • Kogellagers daarentegen maken gebruik van een binnen en buitenring met daartussen kogels. Dit is de meest optimale oplossing voor het verminderen van wrijving. Voor toepassingen waarbij een lage rolweerstand gewenst is zijn kogellagers de beste oplossing. Ook zijn kogellagers het beste voor toepassingen die zeer frequent gebruikt worden zoals rolcontainers of voor zwaarlastwielen. 

Ons assortiment

Als leverancier zwenkwielen en wielen bieden we een uitgebreid assortiment producten met rollagers aan die voldoen aan de hoge normen van kwaliteit en prestaties voldoen. Onze rollager wielen zijn ontworpen om te voldoen aan diverse behoeften in verschillende industrieën en toepassingen. Neem contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat voor meer informatie over ons assortiment en hoe onze rollagers kunnen bijdragen aan de efficiëntie en betrouwbaarheid van uw zwenkwielen en wielen.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van de website goed werkt, het analyseren van website verkeer en om advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0