Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Buitenkeuken wielen: Meer dan alleen mobiliteit!

Buitenkeuken wielen: Meer dan alleen mobiliteit!

Datum: 30 Oktober 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
In de wereld van buitenkeukens en bbq toepassingen zijn zwenkwielen een populaire keuze. Als specialist op het gebied van zwenkwielen en wielen begrijpen we bij Interwiel de esthetische, economische en kwalitatieve waarde die van belang is voor de buitenkeuken en meubelmarkt. Daarom hebben wij een uitgebreide collectie van zwenkwielen in diverse kleuren, samenstellingen en afmetingen. In deze blog gaan we dieper in op onze modellen, selectiecriteria en functionaliteiten.

Voordelen van zwenkwielen voor buitenkeukens

Buitenkeukens vragen om mobiliteit, stabiliteit en duurzaamheid. In vergelijking met stelvoeten bieden zwenkwielen de flexibiliteit om uw buitenkeuken moeiteloos te verplaatsen, zelfs op oneffen terrein. Met zwenkwielen maakt u gebruik van optimale bewegingsvrijheid zonder concessies te doen aan stabiliteit.

Ruim aanbod zwenkwielen

Bij Interwiel vindt u een uitgebreide selectie buitenkeuken wielen, elk ontworpen met andere specificaties om aan alle mogelijke eisen te voldoen. Onze buitenkeuken wielen zijn verkrijgbaar in diverse rubbersoorten, waaronder elastisch rubber, TPR rubber en volrubber, om aan verschillende behoeften te voldoen. Ieder rubbersoort heeft zijn voor- en nadelen en kan voor u een geschikte keuze zijn. Daarnaast bieden we zwenkgaffels aan in diverse legeringen met een vorm van weersbestendigheid en een andere industriële look.

Selectiecriteria voor de juiste zwenkwielen

Bij het kiezen van zwenkwielen voor uw buitenkeuken of bbq zijn er cruciale criteria om te overwegen. Denk aan de aard van de ondergrond waarop de wielen worden gebruikt, het draagvermogen dat ze moeten aankunnen, uw budgettaire overwegingen, esthetische voorkeuren en omgevingsfactoren zoals verschillende weersomstandigheden. Let ook op de zwenkrotatie, die de bewegingsvrijheid bepaalt, en de duurzaamheid van de gaffellegering om ervoor te zorgen dat uw buitenkeuken zwenkwielen lang meegaat.

1. Loopvlak materiaal

De meest voorkomende loopvlak materialen voor buitenkeukens zijn:

Elastisch rubber: biedt de beste demping, rijdt het meest aangenaam op buitenterrein, is het meest slijtvast, heeft de hoogste belastbaarheid en is kortom qua gebruiksvriendelijkheid de beste keuze voor buitenkeukens.  

TPR rubber: Biedt een oké demping, heeft prima rijeigenschappen, belastbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Volrubber: biedt een vergelijkbare demping als TPR rubber, echter heeft het een laag draagvermogen in combinatie met een hoge rolweerstand en laat het strepen achter op vloeren. Dit type wiel kan gekozen worden vanwege een economische afweging.

2. Omgevingsfactoren:

Voor buitenkeukens is het een belangrijk dat de zwenkwielen een vorm van weersbestendigheid hebben. De losse wielen zijn bestendig tegen weersomstandigheden, waardoor de zwenkgaffel leidend is qua weersbestendigheid. De volgende mogelijkheden zijn uit voorraad leverbaar:

Staal, verzinkt: biedt een lichte vorm van corrosiebestendigheid en zal naar verloop van tijd licht gaan roesten.  

Staal, verzinkt + zwarte coating: Biedt een dubbele vorm van corrosiebestendigheid. Indien de zwarte coating is beschadigd, is er nog een extra zinklaag die het staal beschermt tegen roest. Dit qua prijs/kwaliteit verhouden een goede keuze.

Roestvrij staal: Dit is de meest duurzame oplossing voor hoogwaardige buitenkeukens, waarbij de levensduur tientallen jaren is. Echter is roestvrij staal 2 keer duurder dan een staal, verzinkte oplossing.

3. Draagvermogen en wieldiameter:

In algemene zin geldt de regel, hoe groter het wiel hoe lager de rolweerstand is. Om het juiste draagvermogen per wiel te vinden raden wij aan om het totale gewicht van de buitenkeuken te delen door 3 wielen. Hierdoor is er een overschot aan draagvermogen en is er een goede verhouding qua rolweerstand en belasting. 

4. Series buitenkeuken wielen

 

  428 serie - Verzinkt + gecoate zwenkwielen met elastisch rubber wiel - 200 kg

 
 

  510 serie - Verzinkt + gecoate zwenkwielen met nylon wiel - 600 kg

 
 

  417 serie - Staal, verzinkte zwenkwielen met volrubber wiel - 100 kg

 

  413 serie - Staal, verzinkte zwenkwielen met elastisch rubber wiel - 220 kg

 
 

  640 serie - Rvs zwenkwielen met tpr rubber wiel - 125 kg

 
 

Vragen of persoonlijk advies?

Mocht u meer informatie willen over zwenkwielen en de mogelijkheden daarvan, gebaseerd op uw specifieke toepassing? Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of live chat. Wij helpen u graag bij het vinden van de meest optimale oplossing.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0