Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 15:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,4/5 tm-google
Uitbreiding: Kleine zwaarlastwielen

Uitbreiding: Kleine zwaarlastwielen

Datum: 18 April 2023 Auteur:Kay Verhalle minuten lezen
Kleine zwaarlastwielen zijn wielen die zijn ontworpen om zware lasten te dragen, maar met een kleinere diameter dan typische zwaarlastwielen. Ze worden vaak gebruikt in toepassingen waar bijvoorbeeld de beschikbare ruimte beperkt is maar ook als de totale bouwhoogte van de toepassing laag moet blijven. Door kleine zwaarlastwielen toe te passen kunnen zware lasten gemakkelijk verplaatst worden in combinatie met een lage bouwhoogte. De zwenkwielen bieden een prima wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid ten opzichte van standaard zwaarlastwielen.

Uitbreiding Kleine zwaarlastwielen 

Onlangs heeft Interwiel zijn productprogramma en voorraad uitgebreid met zwaarlastwielen die een lage bouwhoogte hebben. De kleine zwaarlastwielen zijn verkrijgbaar in twee series met ieder zijn unieke eigenschappen:

Serie 510 

rolweerstand zwenkwielen De serie 510 bestaat uit zwarte mini zwaarlastwielen die ideaal zijn voor verschillende toepassingen die een lage hoogte nodig hebben in combinatie met een hoge draagcapaciteit. Voorbeelden hiervan zijn transportkarren, gereedschap trolleys, apparaten, werkbanken of buitenkeukens. De polyamide wielband heeft een hardheid van 80 shore D gecombineerd met een dubbel kogellager waardoor het een zeer lage rolweerstand heeft op vlakke ondergronden. Afhankelijk van de afmeting hebben de wielen een draagvermogen hebben van 300 tot 600 kg.

De zwaarlastwielen hebben een plaatstaal geperste gaffel gecombineerd met een zwarte coating en een dubbele kogeldraaikrans. Ze zijn uitgevoerd met een plaatbevestiging en draadstiftbevestiging. De zwarte zwaarlastwielen hebben een lage rolweerstand, zijn slijtvast en streeploos, waardoor ze het meest geschikt zijn voor gebruik op vlakke ondergronden.

De voordelen van de Serie 510 wielen zijn onder andere:

 • Draagvermogen van 300 tot 600 kg in combinatie met een lage bouwhoogte.
 • Dubbel kogellager voor lichte rol.
 • Lage rolweerstand voor minder inspanning bij het duwen en trekken van de toepassing.
 • Hoge slijtvastheid voor duurzaamheid en langdurig gebruik.
 • Streeploos, onderhoudsvrij en chemisch bestendig.
 • Temperatuurbestendigheid van -20 tot +80 °C, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende omgevingen.
 • Beschikbaar in plaatbevestiging en draadstiftbevestiging.

Kortom, de 510 serie zijn een betrouwbare keuze voor zwaarlast toepassingen. Ze bieden een industriële uitstraling gecombineerd met een hoge draagkracht en lage bouwhoogte. De wielen bezitten duurzame eigenschappen en zijn geheel onderhoudsvrij.

Serie 330

330 serieDe 330 serie bevat het kleinste “zwaarlast’’ wieltype beschikbaar in de markt. De zwenkwielen hebben draagcapaciteit van 100 kg en hebben een wieldiameter van 35 mm, met een gaffeluitslag van 20 mm en een totale bouwhoogte van 58 mm. Voor toepassingen waar een beperkte ruimte beschikbaar is en de totale hoogte van de toepassing laag moet zijn biedt deze serie een uitstekende oplossing. De serie 330 wordt bijvoorbeeld toegepast voor werkplaats stoelen, gereedschapstrolleys, dolly's, apparaten, werkbanken en andere toepassingen. Mocht het draagvermogen te laag zijn maar de toepassing toch gebonden zit aan een lage hoogte dan is het mogelijk om bijvoorbeeld op iedere hoek van de toepassing een verkleinde dolly toe te passen met 3 of 4 wielen waardoor het draagvermogen wordt verhoogd.

De wielen zijn voorzien van een polyurethaan band, die gevulkaniseerd is op een gietijzeren velg. De hardheid van de bandage is 92 shore A. waardoor het geschikt is op vlakke en oneffen ondergronden. De wielen hebben een lage aanrij weerstand, zijn slijtvast en streeploos. De gaffel is elektrolytisch verzinkt en is voorzien van een plaatstaal geperste gaffel met dubbele kogeldraaikrans.

De kleine zwaarlastwielen van Serie 330 hebben de volgende kenmerken:

 • Polyurethaan wiel
 • Gietijzeren velg
 • Dubbel kogellager voor een lage rolweerstand
 • Draagvermogen van 100 kg per wiel
 • Plaatbevestiging en boutgat bevestiging van de gaffel
 • Elektrolytisch verzinkte gaffel
 • Wielrem blokkeert enkel het wiel
Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0